Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ikinci turunda Çanakkale genelinde en fazla farkın yaşandığı  ilçelerin başında merkez ilçe geldi. Yüzde 40’lık bir fark AK Parti teşkilatında sorgulanmaya başlandı. Bu kadar büyük farkında teşkilattaki değişime neden olabileceği konuşuluyor.  
 
14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçiminde cumhurbaşkanı seçilmeyince ikinci tura gidildi. Türkiye geneli olduğu gibi Çanakkale de ilk defa ikinci geçen Pazar günü sandık başına gitti. 385 bin 373 kullanılan oydan 380 bin 100’ü geçerli sayılırken çıkan sonuca göre; Kemal Kılıçdaroğlu 222 bin 754, Recep Tayyip Erdoğan 160 bin 736 oy aldı.
Oy oranı olarak değerlendirildiğinde Kılıçdaroğlu yüzde 58,civarı, Erdoğan ise yüzde 42 civarında oy aldı. 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu yüzde 54, Eroğdan yüzde 39 oy almıştı.

MERKEZ İLÇEDE BÜYÜK FARK ATTI
İl genelinde olduğu gibi ilçelerin büyük çoğunluğunda da Kılıçdaroğlu en fazla oy alan aday oldu. Ayvacık, Bayramiç, Bozcaada, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada ve Merkez’de Kılıçdaroğlu en fazla oyu aldı. Erdoğan ise Yenice, Lapseki, Çan ve Biga’da seçimi önde bitirdi. 2018 yılındaki seçimde birinci parti olan AK Parti, bu seçimde ikinci parti konumuna geldi. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a en fazla fark attığı ilçelerin başında merkez ilçe geliyor. Merkezde Kılıçdaroğlu, 90 bin 428 oy ile oyların yüzde 70.79’unu alırken, Erdoğan 37 bin 310 oy ile oyların yüzde 37.310’unu aldı.

AK PARTİ TEŞKİLATI SORGUNLANMAYA BAŞLANDI
AK Parti’nin merkez ilçede bu kadar fark yemesi, parti içinde tartışmalara da neden oldu. Merekez ilçe teşkilatının seçim sürecinde eksik kaldı ve gerekli çalışmaları yapmadığı belirtiliyor. Parti içinde eleştiriler gelmeye başlarken, bu  farkın teşkilatta değişimi getireceği de konuşuluyor.
 
Mehmet Güler