Milletvekili seçimi sona ererken, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanı için seçim süreci devam ederken, sahadaki çalışmalarda bazı ittifak üyesi partilerin yer almaması dikkat çekiyor. Aynı şekilde milletvekili seçilenler çalışmalarını sürdürüyor, seçilmeyenler ve bazı partiler ortalıkta gözükmüyor.
 
Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. O gün açıklanan seçim sonuçlarına göre, milletvekilleri belli oldu fakat cumhurbaşkanı ikinci tura kaldı. AK Parti’den Ayhan Gider, CHP’den İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İYİ Parti’den ise Rıdvan Uz milletvekili oldular ve mazbatalarını aldılar.
Milletvekilliği için seçim süreci biterken, Cumhurbaşkanı seçimi için 15 Mayıs’tan itibaren tekrar çalışmalar başladı. İkinci tura Cumhur İttifakı adayı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kaldı. Bu iki aday için başlatılan seçim propaganda çalışmaları devam ediyor.

BAZI PARTİLER VE ADAYLAR KENARA ÇEKİLDİ
Milletvekili seçiminden hemen sonra ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimi için hangi partilerin ve hangi milletvekili adaylarının sahada olmaya devam edeceği merak ediliyordu. İki haftalık propaganda süreci de bitmek üzere. Bu Pazar tekrar sandık başına gideceğiz. Geçen süre içinde her iki ittifakta da seçilmeyen milletvekili adaylarının kenara çekildiği, seçilen milletvekillerinin hep sahada olduğu gözlemlendi. Aynı şekilde Cumhur İttifakı için AK Parti, Millet İttifakı için ise CHP’nin sahada çalışma yaptığı görülüyor. Oysa her iki ittifakta da çok sayıda parti yer alıyor. Bu konuda her iki partide de diğer ittifak üyelerinin çalışmadığı yönünde şikayetler geliyor. Şuanda seçim süreci devam ettiği için açıkta eleştiri yapmayan partilerin, tüm eleştirileri seçim sonrasına bıraktığı belirtiliyor.
 
Mehmet Güler