Çanakkale’nin en yoğun bölgesi olan İskele ve kordonda yıllardır tuvalet sorunu yaşanıyordu. Aranan çözüm bankamatiklerin yerinde bulundu. GESTAŞ iskelesinin yanında bulunan bankametikler kaldırılıdı, yerine tuvaletler yapılacak. Tuvaletlerin kısa sürede bitirilip hizmet vermeye başlanacağı belirtildi.
 
Çanakkale şehir merkezinde bulunan iskele alanında daha önce yerin dibinde tuvaletler vardı. İskele alanı yenileme çalışması çerçevesinde Anafartalar oteli yıktırıldı ve tuvaletler de kaldırıldı. Bu tuvaletlerin kapatılması ile bölgede vatandaşların gideceği hiç tuvalet bulunmuyor. Şehrin en kalabalık bölgesi olan, yerli ve yabancıların he dönem akın ettiği alanda tuvalet sıkıntısı yaşanıyordu. Özellikle eğlence mekanlarılarının bulunduğu alanda olan bu bölgede gece birçok kişi çevreye tuvaletini yapıyor. Bu konuda da sık sık şikayetler geliyor.
Gelen şikayetler üzerine Çanakkale Belediyesi çözüm yoluna gitti. Tuvalet yeri için bankamatiklerin olduğu bölge uygun görüldü. Buradaki bankamatiklerin kaldırılması ile çalışma başlatıldı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tuvaletlerin yapımının yakın zamanda biteceğini ifade ederek, "Gestaş alanındaki tuvaletler kaldırılınca bizde vatandaşlar için tuvalet alanı arıyorduk. Gestaş alanında ki kullanılmayan tuvaletler kaldırılınca bizde oraya kadın ve erkek tuvaleti yapmak için harekete geçtik. En azından vatandaş için bir fonksiyon kazandırmış oluruz. Tuvaletlerin yapımı yakın zamanda biter" dedi.

Mine Yel
Foto: BHA