14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Çanakkale’de milletvekili dağılımı değişti. Daha önce Çanakkale’nin 4 milletvekilinin 2’si AK Parti’de 2’si ise CHP’deydi. Son yapılan seçimde AK Parti’de tekrar aday gösterilen Jülide İskenderoğlu, seçilmedi ve vekilliği İYİ Parti’ye kaptırdı.
Milletvekili seçimleri son bulurken, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Hiçbir aday yüzde 50’nin üzerine oy almadığı için seçim 28 Mayıs’ta tekrarlanacak. Bu haftasonu tekrar Türkiye ikinci tur için sandık başına gidecek. Bu sefer Cumhurbaşkanlığı için iki aday yarışacak, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu. Seçimin ikinci tura kalmasının hemen ardından adaylar ve partililer ikinci tur çalışmasına başladı. Erdoğan, hızlı bir çalıma yaparak partililere ve milletvekillerine seslendi ve seçimin bitmediğini daha çok çalışmasını istedi. Erdoğan, durmadan çalışırken, teşkilatların ne yaptığı da gözlemleniyor.
Çanakkale’de AK Parti’de bazı kişilerin çalışmadığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Teşkilatın en çok şikayet ettiği kişilerden biri de eski vekil İskenderoğlu. Milletvekilliğini kaybeden İskenderoğlu’nun çalışmaları bıraktığı belirtiliyor. Sadece Cuma pazarında gençlerin yaptığı çalışmalara bir kez katıldığı belirtilirken, İskenderoğlu’nun daha çok dostları ile vakit geçirdiği ifade ediliyor. İkinci tura az bir zaman kala AK Parti içinde İskenderoğlu’na çalışmadığı yönünde tepkiler de artıyor.
 
Mine Yel