Tarihi seçim sona erdi, kesin olmayan sonuçlara göre Çanakkale’nin yeni vekilleri belli oldu. CHP Çanakkale’de 1. Parti olarak çıktı ve meclise 2 milletvekili gönderdi. Bir önceki seçimde birinci parti olan AK Parti ikinciliğe düştü ve bir milletvekini kaybederek mecliste 1 milletvekili gönderdi. Bir Önceki seçimde kıl payı milletvekilini kaybeden İYİ Parti bu seçimde, kesin olmayan sonuçlara göre 1 milletvekili çıkarttı.
 
Merakla beklenen seçin geçen Pazar günü yapıldı. Çanakkale’de vatandaşlar rekor katılımla sandık başın gitti. İl genelinde toplam 4.785 sandık kuruldu. Toplam 449.206 seçmenin yüzde 91.89’u oy kullandı. Sandıkların kapanması ile beraber oy sayımına başlandı. İşte bu dakikadan sonra heyecan başladı. Cumhurbaşkanlığı oylarında Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 54.58, Recep Tayyip Erdoğan 39.49, Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,7 oy aldı.

CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU
Çanakkale’de Millet İttifakı yüzde 51,61, Cumhur İttifakı 40,07, Emek İttifakı yüzde 3,47 ve Ata İttifakı 2,31 oy aldı. Parti bazında değerlendirildiğinde CHP kentte 1. Parti oldu. Bir önceki seçimde AK Parti birinci parti olmuştu. CHP yüzde 35,28, AK Parti yüzde 32,03, İYİ Parti yüzde 16,33 ve MHP yüzde 6,61 oy aldı.

AK PARTİ 1 MİLLETVEKİLİNİ İYİ PARTİ’YE KAPTIRDI
Daha önce Çanakkale’nin 4 milletvekilinin 2’si AK Parti, 2’si CHP’deydi. Resmi olmaya sonuçlara göre CHP İsmet Güneşhan ve bir önceki vekil Özgür Ceylan’ı, AK Parti Ayhan Gider’i, İYİ Parti ilk defa Çanakkale’de Rıdvan Uz’u vekil olarak gönderdi. Rıdvan Uz bir önceki seçimde yurtdışından gelen oylarla vekilliği CHP’ye kaptırmıştı. Bu seçimde aynı durum olur mu diye endişeler devam ediyor. Kesin olmaya sonuçlara göre Rıdvan Uz’un meclise gittiği, AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu’nun kazanmadığı belirtildi. YSK kesin sonuçları açıkladıktan sonra Rıdvan Uz mu yoksa Jülide İskenderoğlu mu vekil olduğu kesinlik kazanacak.

Mine Yel