Hz. Hızır ve Hz. İlyas peygamberlerin buluşarak dilekleri gerçekleştirdikleri gün olduğuna inanılan, baharın müjdecisi Hıdırellez için Çanakkale'nin birçok bölgesinde dilek dileme eğlencesi düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en kapsamlı program Gelibolu ilçesinde düzenlendi. İlk olarak ilçedeki 75. Yıl Cumhuriyet ilkokulu öğrencileri hıdrellez ateşi yakarak, baharın gelişini kutladı ve ateşin üzerinden atladı.
Gece boyunca düzenlenen kutlamalar sabaha karşı devam etti. Sabaha doğru vatandaşlar Feneraltı mevkilerinde plaja akın etti. Deniz kıyısında dua eden vatandaşlar, sahip olmak istedikleri ev, araba, gemi, gibi dilekleri simgeleyen çeşitli şekilleri betonlara ve kağıtlara çizerek suya bıraktı. Dileklerinin kabul olması için bereket getirdiğine inanılan deniz suyu ya da 41 taş toplayan bazı vatandaşlar, evine götürdü.
Bazı bölgelerde ise siyasi dilekler dilendiği öğrenildi. Seçimlere kısa süre kala bazı siyasetçilerin seçilmesini istedikleri siyasetçinin ismini yazdığı belirtildi.
Çanakkale merkezde de sahillerde Hıdırellez etkinlikleri düzenlendi.

Mine Yel