Alınan bilgiye göre; olay 3 Mayıs tarihinde saat 00.30 sıralarında, Barbaros Mahallesi'ndeki Dumlupınar camisinin karşısında bulunan kahvehanede meydana geldi. Seçim çalışması için kahvehaneye gelen Yeşil Sol Parti Çanakkale milletvekili adayı Adile Yalçın'ın da aralarında olduğu partililer, kahvehanedekilerle görüştü. Bir masada oturan Hasan Çicek, Mustafa Kılıç, Selçuk Şahin ve Muhammed Şanlı'nın bulunduğu masaya da gittiler. Yalçın, masadaki Mustafa Kılıç ile tokalaşmak isteyince aralarında tartışma çıktı. Kahvehanedekilerin araya girmesiyle tartışma sona erdi. Daha sonra kahvehaneye gelen grup,  masadakileri darp etti.
Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada yaralananlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
Olaydan sonra polis ekipleri kahvehanenin güvenlik kamera görüntüsünden saldırganları tespit etti. Olayla ilgili 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen 8 şüpheliden 6'sı, 'silahla kasten yaralama', 'tehdit', 'konut dokunulmazlığının ihlali' ve 'mala zarar verme' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli ise savcılıktaki işlemlerini ardından serbest bırakıldı.
 
Sedat