Son günlerde Çanakkale ve çevresinde sık sık depremler meydana geliyor. Daha çok 3 büyüklüğünde meydana gelen depremleri bu sefer 4’ün üzerinde deprem meydana geldi. Çanakkale Valiliği tarafından olayla ilgili şu açıklama yapıldı; “Bugün saat 04:50’de Saros körfezi, Eceabat merkezli 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup alınan ilk bilgilere ve yapılan taramalara göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır.”
 
PERİNÇEK UYARDI
 
Sık sık bölgedeki depremleri duyuran ÇOMÜ’den emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, kısa süre önce bölgedeki deprem fay hatlarının oluşturduğu şeytan üçgenine vurgu yapmıştı. Perinçek şu açıklamayı yapmıştı; “Şeytan üçgeninin ne anlama geldiğini anlamayanlar için bir uyarı daha
Bu harita bölgemizde olan 3'den büyük depremleri gösteriyor. 3'ten büyük depremlerin özel bir durumu var. Sayıları artınca ardından büyük bir deprem gelibiliyor.
Bu durumu 2014 Gökçeada depreminde yaşadık, 2020 Kuşadası Sisam depreminde yaşadık. En son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden önce Pazarcık dolayında olan 3'den büyük depremler bizleri uyardı ama tehlikenin yaklaştığını anlamadık. Pazarcık yakınında olan uyarıcı depremler 2 yıl önce başlamıştı. Bunları zamanında gözlemledik ve hatırlanacağı gibi Kahramanmaraş, Hatay depreminden önce uyarımızı yapmıştık.
Büyük depremden henüz 82 gün geçti ve biz depremi unutmaya başladık. 1999 depremi milat olacak ve biz akıllanacağız tedbir alacağız dedik. Ama 1999 milat olmadı, unuttuk. 6 Şubat depremi  büyük felaket oldu; bu kez kesin milat olacak dedik ama sanki unutmaya başladık.
Harita son 30 günde Marmara Bölgesinde olan 3 ten büyük depremleri gösteriyor. Bunlardan 3 tanesi şeytan üçgeni içinde dördüncüsü ise hemen yakınında gerçekleşti. 3'den küçük depremler bu haritada gösterilmemiştir.
Midilli kuzeyinde ise 2 adet 3'den büyük deprem var.
Depremin yaklaştığını bilebiliriz ama zamanını vermemiz mümkün değil. Fakat uyarılara kulak vermemiz bizim elimizde.
Merak ediyorum. Yetkililer bu uyarıları duyuyor mu?
Deprem olduktan sonra dövünmenin hiç bir anlamı yok. Tedbir alırsanız görevinizi yapmış olursunuz. Almazsanız olanlar sonrasında  diz dövmenize kimse inanmaz. Kayıplarımız geri gelmez.
Not; uyarılarımın hedefinde hiç bir şahıs yada gurup yoktur. Sadece depremi ciddiye almayan, tedbir almayanları uyarıyorum.”
 
Mine Yel