Ekonomik krizin iyice büyüdüğü günümüzde, çarşı pazarda fiyatlar adeta el yakıyor. Alım gücü iyice düşerken, vatandaşlar daha uygun fiyata gıda almak için pazarın yolunu tutuyor. Her hafta Salı, Cuma ve Pazar günleri Cuma Pazarı alanında kurulan pazarda fiyatlar ise cep yakıyor.
Kış aylarında fiyatların yüksek olması normal olarak karşılanıyor. Havaların iyice ısınması ile fiyatların düşeceği bekleniyordu. O beklenti boşa çıktı. havalar ısınmasına rağmen fiyatlar düşmüyor. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Yeni çıkan ürünlerde fiyatlar çok daha yüksek.
Pazarda domatesin kilosu 15-20 TL, salatalık, 15-25 arasında, elmanın kilosu 15 TL civarına. Dereoto, maydanos ve taze soğanın demeti 5 TL civarında. Dışarıdan getirilen karpuz ise dilim ile satılıyor. Karpuzun dilimi 50 TL civarında. Mevsimi olduğu için yeni çıkan baklanın kilosu da 50 TL civarında.
YAZLIK KIYAFETLER GELDİ
Pazarın kıyafet bölümü de çok hareketli. Havaların ısınması ile yazlık kıyafetler de tezgahlarda yerini aldı. Normal şartlar altında yazlık kıyafetler ucuz oluyor. Enflasyonun artışı doğrultusunda yazlık kıyafetler de çok pahalı.
 
 
Mine Yel