Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramı, dünya genelinde çalışanların haklarını ve özgürlüklerini kutlamak için önemli bir gün olarak kabul ediliyor. Ülkemizde işçiler gününde bile işçilerin haksızlığa uğradığı bir gün olarak bir kez daha kutlandı. İşçilere verilmiş olan Kendi bayramlarında bile tatil yapacakları yerde çalıştı, hakları olmadığı halde memur tatil yaptı.
Bu haksızlık ortamında Çanakkale’de de 1 Mayıs kutlandı. Emekçilerin sorunlarının çözülmesi için  isteklerini dile getirdiği 1 Mayıs’ın Çanakkale’deki kutlama adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Eski Salı Pazarı mevkiinde toplanan sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler Salı pazarı mevkiinden Cumhuriyet Meydanına yürüdüler.
Eski Salı pazarı mevkiinde toplanan sendikalar, sivil topluk örgütleri ve siyasi partiler sat 12.30 da Salı pazarından 1 Mayıs kutlamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. 1 Mayıs kortejine Bir dizi ziyaret için Çanakkale’de bulunan demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Çanakkale Milletvekili adayları İsmet Güneşhan, İyi Parti Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, CHP 3. Sıra Milletvekili adayı Yeşim Karadağ,  CHP 4. Sıra Milletvekili adayı Tuğberk Güzel,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Sabiha Koçer, İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selehattin Yıldızlar, Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, sendikaların Çanakkale şube üyeleri, Sivil toplum örgütleri katıldı. 1 Mayıs kortejinde emekçiler bayrakları açtı,  üzerinde mesajların bulunduğu dövizler ve “yaşasın 1 Mayıs solanları” ile cumhuriyet meydanına yürüdü. Korteje, emekli sendikalarının üyeleri de, anneleri babaları ile korteye katılan bebek arabasındaki bebekler ve çocuklarda yer aldı. Kortej yürüyüşünü 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Cumhuriyet Meydanında sona ererken cumhuriyet meydanında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
 
Tuba Demirtaş