CHP Çanakkale milletvekili aday adayları ilginç bir başvuru yolu buldu. CHP il başkanlığı yok sayılarak, hepsi Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında kısa süre önce istifa eden ve halen iş başında yönetimi bulunan eski il başkanı Metin Ümit Ural da var.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine doğru hızla ilerliyoruz. İki aydan daha kısa süre kalan seçimlerde milletvekili adayı olmak için partilere aday adayı başvurusu yapılıyor. Milletvekili aday adayı başvurusunun en fazla olduğu partilerden birisi de kuşkusuz CHP. Çanakkale’nin 4 milletvekilinden 2 tanesi CHP’de. Gelecek dönemde CHP’den meclise gitmek için başvurular devam ediyor.
Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla Parti teşkilatına gönderilen yazıda, yoğun talep dolayısıyla milletvekilliği aday adaylığı başvurularının 22 Mart saat 17.00’ye kadar uzatıldığı duyuruldu.

ÇANAKKALE ADAY ADAYLARI ANKARA’YA GİDİYOR
CHP’de aday adaylık başvurusunda da ilginç bir durum yaşanıyor. Normal şartlar altında CHP’nin Çanakkale aday adayı olmak isteyenlerin CHP İl Başkanlığı’na başvuru yapması gerekiyor. Şimdiye kadar bu yöntem kullanıldı ve diğer partilerde de başvurular il başkanlığına yapıldı. CHP’de ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Çanakkale aday adayları Ankara’ya gidip CHP Genel Başkanlığı’nda başvuru yapıyor. CHP Çanakkale İl Başkanlığı’nı yok sayarak gidip Ankara’da başvuru yapanlar arasında eski il başkanları İsmet Güneşhan ve Metin Ümit Ural da yer alıyor. Öte yandan Metin Ümit Ural’ın birlikte çalıştığı arkadaşları halen yönetimde bulunuyor. Ural, kendi yönetimini hiçe sayarak Ankara’ya gidip başvuru yapması eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Aynı şekilde diğer adaylar da Ankara’da başvuru yapıyor. Bir süre önce il başkanı olarak atanan CHP Çanakkale İl Başkanı S. Güler Koçer’in nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor. Kulisler, Koçer’in bu konuda oldukça rahatsız olduğu yönünde.
 
Mehmet Güler