Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, asrın felaketinin yaşandığı bölgede yaptığı çalışmaları Boğaz Medya’da anlattı. Başkan Oruçoğlu, ülke olarak bu felaketinde altında kalkılacağını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 11 il adeta haritadan silindi. Depremden sonra böyle yardımlar yağdı. Çanakkale Valiliği ve AFAD koordinasyonunda toplanan yardımlar bölgeye ulaştırılırken Geyikli Belediye Başkanı  Mevlüt Oruçoğlu da bölgeye giden başkanlar arasında yer aldı. Oruçoğlu, yaptıkları çalışmaları Boğaz Medya canlı yayınında anlattı. Başkan Oruçoğlu, “Bu asrın felaketi, asrın depremini inşallah bir daha ülkemizde, hatta dünyamızda  böyle bir şey olmamasını temenni ediyorum. Çünkü daha önce  Gölcük'te, Adapazarı depreminde de ben İstanbul'daydım. Orada da Ömerli Belediyesi olarak gitmiştik deprem bölgesine. Oradaki  acıları o gün de  görmüştük. Maalesef o acıları bu depremde ülkemiz, insanlarımız bir kez daha yaşadı. Biz de deprem haberini alır almaz devletimizle, belediyelerimizle, STK'larla herkes gibi biz de taşın altı elimizi koyarak, burada  gerekli vatandaşlarımıza duyuruları yaptık. Geyikli'den yedi kamyon  yardım malzemesi deprem bölgesine Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya bölgelerine  talep edilen acil toplama yerlerine yardım malzemelerimizi, iş makinelerimizi hızlı bir şekilde  ulaştırdık.
Kendim bizzat  iki sefer  bölgeye gittim. Hatay'da özellikle oradaki çalışmalarda, organizasyonlarda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tabii ki çok ufak bir deprem değildi bu. Gerçekten oraya gidip oradaki  çalışan insanlar, orada görev yapan insanlara da ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü ilk günler gerçekten zordu. Çok büyük bir alan olduğu için oradaki yardım noktasında çok spekülasyonlar yapıldı ama gerçekten en basit insanların anlama için şunu söyleyeyim, gitmeyenler için. Hatay'da mesela deprem bölgesine gittik. İş makinemiz Osmaniye'deydi 150  kilometre Osmaniye'ye gittik ve oradan Osmaniye'ye gidene kadar yine deprem vardı.  Ancak çok büyük bir afet yaşanmıştı. Bütün devlet kurumlarımız olsun, STK'lar olsun, herkes taşın altına elini koydu.  Allah Böyle bir afet göstermesin. memleketimize, milletimiz gerçekten zor günlerde inşallah devletimiz, milletimiz hep beraber bugünleri aşacağımıza inanıyorum.
Kendim de biraz  inşaatla ilgili daha önce çalışmalarım olduğu için  geyiklide çalışmaları hassas yürütüyoruz. Depremden önce dahi, bir inşaatta bulunması gereken   tüm önlemler alınıyor.   şantiye şefleri ile birlikte mimarı, mühendisi ve Belediye Personeli bu işin en başından sonuna kadar takip etme talimatını depremler yaşanmadan önce vermiştim.  Hele ki bundan sonra daha dikkatli olunması gerekiyor. Bu konuda da Valiliğimiz, Çevre Şehircilik Bakanlığımız, bize belediye Binalarımızla ilgili olarak özellikle şu an  mesela  2000 yılı öncesi binalarımız için  bir kontrol yapmamızı, deprem tesisi yapmamızı önerdiler ve biz şu an hızla bunları yaptırıyoruz. Eğer riskli binamız varsa biz Geyikli Belediyesi olarak hemen bu riskli binaları ortadan kaldırıp yıkım kararını alıp  tekrar yerine yeni binaları inşa ederiz.  Biz de eski belediye hizmet binamızı yenilemiştik ve yeni binaya geçtik. Eski belediye hizmet bina çok eski 50 senelik olduğu için boşaltmıştık orasını. Bir kültür merkezi oraya yapıyoruz. Ama diğer binalarımız için de şu an hızla, biz de taşın altına elini koyup tekrar bu acıları yaşamamak için  önlemini almamız gerekiyor.  üzerimizdeki bu sorumluluğu biliyoruz. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımızın da  bu şekilde hareket edeceğini düşünüyorum” dedi.   
 
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Geyikli Belediyesi’nin bölgede çalışmaları devam edeceğini de belirten Başkan Oruçoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Depremzedelere yönelik yardımlarımız devam ediyor. Bir  yandan da bölgemize gelen vatandaşları ağırlıyoruz. 23  aile depremzede ailemiz var bölgemizde. Buraya yerleşmiş. Onları ziyaret ediyoruz ve onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Benim kendime ait çiftliğimde iki tane boş evim vardı, iki aileye onları ben tahsis ettim. Biri Kahramanmaraş'tan biri Hatay'dan. Onların ihtiyaçlarını özel ben karşılıyorum. Ama diğer ihtiyaçlarını da burada hem hayırsever vatandaşlarımız hem de belediyemiz bütçesinden karşılıyoruz. Mesela  bu yılki konser etkinliğimizi ve deve güreşi etkinliğimizi yaklaşık 821  milyon lira para tutuyordu bu etkinlikler iptal ettik.  Bunları Deprem bölgesine ve yine buradaki depremzede ailelerimize harcamak için  böyle bir karar aldık. Geyikliye gelen misafirlerimizi biraz daha rahat ettirmek ve iyi oldukların hissettirmek adına biz de Geyikli Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” 

Arzu Baladur