Çanakkale’de doğdu ve burada futbola başladı. İnternette tanıştığı Tayvanlı bir kızla evlenip Tayvan’a taşındı. Burada bir takımda futbol oynadı, bir yıl içinde gözleri üzerine çekti ve Tayvan vatandaşlığına geçerek milli takıma giren ilk yabancı futbolcu oldu. Çanakkale’den Tayvan’a uzanan ilginç bir futbolculunun hayat hikayesine de imzayı attı.
 
Çanakkaleli ve Tayvan Milli Takım oyuncusu Onur Doğan’ın sınırları aşan ilginç bir hayat hikayesi; annesinin onun futbol yeteneğini keşfetmesi ile başladı. 1987 yılında Çanakkale’de doğan Onur Doğan, annesi tarafından 7 yaşındayken futbol yeteneği keşfedildi. Daha sonra Dardanelspor’un altyapısında yetişti.  Onur Doğan, Tayvan vatandaşı olan Tracy Chu ile internette tanıştı. Kısa süre sonra yüz yüze buluşmaya karar veren ikili birbirine aşık oldu. Eşinden Çince öğrendi. Aradan geçen 1 yılın ardından Onur, Tayvan'a giderek kız arkadaşının ailesiyle tanıştı.
Tayvan ile Türkiye arasında mekik dokuyan iki aşık, daha sonra hayatlarını birleştirme kararı aldı. Çocukluğundan bu yana birçok Türk genci gibi futbolcu olmanın hayalini kuran Onur, Çanakkale Dardanelspor'dan ayrılarak dünyanın neredeyse diğer ucuna yeni bir hayata başlamak için gitti. Dardanelspor’dan defalarca çağrılmasına rağmen geri dönmedi. Türkiye'de yarım kalan hikayesi, Tayvan'da pek görülmeyen bir maceraya dönüştü.
Burada futbol hayatına devam etti. Eşinin tanıdığı yöneticilerle tanışıp FC Tatung takımı ile idmanlara çıktı. Sonra takıma alındı. 2013 yılında ilk sezonunda 10 gol attı ve milli takım yöneticilerinin de dikkatini çekti. Eşinin Tayvanlı olmasından dolayı kısa sürede Tayvan vatandaşı oldu. İsmini de eşinin isteği ile Chu En-Le olarak değiştirdi. Bu isim de “her zaman mutlu olan” anlamına geliyor. Doğan, Tayvan vatandaşlığına geçerek ülkenin millî takımında forma giyen ilk yabancı kökenli futbolcu unvanını da aldı.
 27 kez Tayvan Milli Takım formasını giydi. 35 yaşındaki milli futbolcu, Tayvan takımlarından Taichung Futura’da oynamaya devam ediyor.
 
Mehmet Güler