Kudret narı; yapısında bulunan glikozitler, saponinler, alkaloidler, triterpenler, karantinler, proteinler, sabit yağlar ve steroidler sayesinde pek çok biyolojik aktiviteye sahiptir. Kudret narı; haricen (dıştan) lokal olarak kullanılabileceği gibi oral yolla da macun ve jel kapsül formlarında kullanılabilir. Çeşitli şekillerde kullanılabilen kudret narının faydaları şöyle sıralanabilir:
 
Karaciğerin normal fonksiyonunu destekleyerek karaciğer sağlığına katkı sağlar.
Ülser, gastrit, kolit gibi mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
İçeriğinde beta karoten, a-karoten ve göz için yararlı flavonoidler bulunduğu için görme sağlığını ve görüş keskinliğini destekler.
Antikanser özelliği sayesinde kanserin önlenmesini destekler ve rahim ağzı kanseri, meme kanseri, prostat kanseri gibi belli bir yaştan sonra risk oluşturan kanserlerden korunmaya yardımcı olur.
Kötü huylu kolesterol değerini (LDL) düşürür. Böylece damar içi plak oluşumunu ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olarak kalp damar sağlığını destekler.
Yüksek oranda protein ve E vitamini içerdiği için egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisine faydası bulunur.
Sindirim sisteminin normal fonksiyonunu destekler ve bağırsak çalıştırma özelliği sayesinde kabızlığın giderilmesine katkı sağlar.
Kudret narının olgunlaşmış meyveleri antibakteriyel, antienflamatuar (iltihap giderici) ve analjezik (ağrı kesici) etkinliğe sahip olduğu için hücre yenilemesini artırarak vücutta oluşan yara ve iltihapların iyileşmesine yardımcı olur.
Kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğu için Tip 2 Diyabet hastaları için faydalıdır.
Kapiller (kılcal damar) dolaşımı hızlandırdığı için yanık tedavilerinde yaranın oksijenlenmesini artırarak yanığın hızlı iyileşmesine yardım eder.
Antihistaminik ve antienflamatuar özellikleri sayesinde astım, alerji, bronşit gibi hastalıkların semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr