Seçimlere doğru hızla ilerlerken siyasette baş döndüren gelişmeler yaşanıyor.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılması ile yaşanan siyaset depremin etkisi sürüyor. Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması kaydı ile masaya geri döndü. Akşener’in masadan kalkması ile sosyal medyada yaşanan eleştiriler, Akşener’in masaya dönmesi ile yerini yapıcı paylaşımlara bıraktı.
 
Son günlerde Türkiye siyasetinin en hareketli günleri yaşanıyor. 21 yıldır Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir araya gelen Millete İttifakı’nın oluşturduğu 6’lı Masa’da şimdiye kadar işler iyi gidiyordu. Seçime az bir süre kala başkan adaylığının görüşmesinde bir anda hava değişti.
Bir önceki masa toplantısında masada bulunan 4 lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu aday gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise buna karşı çıkarak, anketlerde daha fazla oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ismini masaya koydu. Kılıçdaroğlu ve diğer 4 liderin karşı çıkması ile Meral Akşener, durumu partisi ile görüşmek üzere ayrıldı.

SERT AÇIKLAMALAR YAPTI
Partisi ile görüşen Meral Akşener, basın toplantısı düzenlendi ve ağzına geleni söyledi. Akşener’in bu sert açıklaması adeta muhalif seçmenlerin tüm hayalini suya düşürdü. Bu açıklamanın ardından geri kalan 5’li masa kararlı bir şekilde yoluna devam edeceklerini belirtti. Bu sırada Akşener de yeni bir aday bulmak için arayışlara başladı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bir yandan da her iki tarafın kurmayları devreye girdi ve yeni bir yol bulmaya çalıştı.

AKŞENER BELEDİYE BAŞKANLARININ YARDIMCI OLSUN FORMULUNU ORTAYA KOYDU
Geçen süre içinde İYİ Parti’yi eleştiren ve istifa eden çok oldu. Akşener’in bu davranışı siyasi intihar olarak da değerlendirildi. Masayı dağıtan Akşener, yeni bir formül bularak herkesi rahatlattı. İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olsun önerisinin Akşener’den geldiği belirtildi. Bu zeki formül Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilince iki büyükşehir belediye başkanları hemen İYİ Parti’ye gitti.

SOSYAL MEDYADA HAVA DEĞİŞTİ
İYİ Parti’de süren kısa bir görüşmenin ardından bir andan sosyal medyadaki paylaşımlar da olumlu yönde gelmeye başladı. Bu gelişmeler sonrasında Kılıçdaroğlu ile Akşener kısa bir görüşme yapmasının ardından Akşener’in kalktığı masaya geri döneceği haberi gelmeye başladı. Adeta fırtına gibi esen bu siyasi gelişmelerin ardından Akşener, bıraktığı masaya tekrar geri döndü. Masa eski haline döndüğü ve toplantının başladığı haberleri ile beraber sosyal medyada olumlu mesajlar ve zafer paylaşımları sürdü. Tüm bu gelişmelerden sonra siyasetin nasıl devam edeceği ise önümüzdeki günlerde daha net görülecek.
 
Arzu Baladur
Foto: Saadet Partisi