CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masayı dağıtması, Çanakkale’deki parti temsilcilerinin sosyal medya paylaşımlarına gelen tepki ve destek mesajları peş peşe geldi.
CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DP'nin oluşturduğu ortak masa, ilk anlaşmazlıkta dağıldı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 5 liderin onayladığı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmedi. 6'lı masadaki partilere ilişkin zehir zemberek sözler söyleyen Akşener, adaylarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş olacağını söyleyerek masadan kalktı.
 
SOSYAL MEDYA HAREKETLENDİ
Merak Akşener’in sert açıklaması, Cumhur İttifakı karşısındaki insanları hayat kırıklığına uğrattı. Bu açıklamanın hemen ardından insanlar hayat kırıklıklarını çeşitli şekillerde dile getirdi. Bazıları dalga geçti, bazıları tiye aldı. Paylaşımlarda en çok dikkat çeken ise İYİ Parti’lilerin yaptığı paylaşımların altına gelen tepkiler ve destekler. Merak Akşener’e destek mesajları yazan İYİ Parti’nin Çanakkale’deki kurmaylarına tepkiler yağdı adeta. Bazı partililer de destek mesajları yazdı.
 
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran: “Muhteremler, Hanımefendi ben olayım demiyor ki, kazanacak aday olsun diyor. Kılıçdaroğlu'nun %55'i bulan bı tane anketini gösterebilirmisiniz?. Kendi yaptırdıkları dahil. Kılıçdaroğlu önceki seçimler gibi yine kaybederse 5 yıl sonraya mi bakacağız”
Sebahattin Ezilmeztürk
Necati bey masadan kalkmak kimin işine yarıyor bunun savunulacak yani varmı bir çok aklıselim kişi meral hanım kemal beyin kazanacağını anladığı için masadan kalktı diyor bu da bir tez degil midir.
Necati Gapran
Paylaşım da anlaşılmayacak yer yok herhalde. %55 olan bir tane anket paylaşın burda. Top çevirmeyelim.
 
TC Mehmet Serbesoglu
Saadet Partili Kaya, buna örnek olarak 2019’daki yerel seçim öncesinde İstanbul’da yapılan anketleri gösterdi.
Buna göre CHP’nin o dönem yaptırdığı anketlerde Gürsel Tekin, Muharrem İnce, Abdüllatif Şener ve Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyu yoklamasına tutulduğunu, İmamoğlu’nun en son sırada çıktığını anımsattı. Mansur Yavaş Ankara'da anketlerde rakibi karşısında 8-10 puan önde iken seçimi % 4 farkla kazanabilmişti.
 
Necati Gapran
TC Mehmet Serbesoglu iki farklı durum. Mansur Yavaş %5 düşmüş aşağı. %50yi zor bulmuş Kılıçdaroğlu da durum öyle olursa ne olacak. İmamoğlu örneğindeki gibi ya tutarsa diye devam edelim. Tutmazsa 5 sene sonraya bakarız
TC Mehmet Serbesoglu
Necati Gapran Mevcut iktidarla bir 5 yılda daha yönetilmeye devam edilirse ülkemizin her alanda çok daha kötü noktalara geleceğini hayal bile edemiyorum.Meral hanım belki çok haklı talepleri olduğu için ittifaktan koptu, ülke gerçekleri var karşısındaki muhataplarına isteklerini kabul ettiremiyebilir ama görüşlerini net bir şekilde ifade edip bundan sonra olacakların sorumluluğu iyi parti değildir deyip altılı masada kalabilirdi. Millet için çok üzücü bir durum oldu.
Ahmet Yakup Boran
Tıpıs tıpıs gideceksiniz dayatmasına baş kaldırış Milletin sesini duymayan sadece kendi ikbali icin mücadele verenlere uyarıdır.Çok doğru bir karar almış yeni ekümülettin olayını başlamadan sonuclandırmıstır.
 
Sebahattin Ezilmeztürk
Seçimin kaybedilmesi durumunda oklar meral hanıma ve iyi partiye cevrilecektir.Bence istifa mekanizmasıyla bu suça ortak olmamak en dürüst davranış olacaktır.
 
Mehmet Aydin
Tarihin tozlu raflarına bakmanızı tavsiye ederim
 
Nihal Karaca Akkoc
Çok haklısınız 10 kez seçim kaybetti korkuyor insanlar şansa bırakmak istemiyorlar herkes mansurun kaxanacagina inaniyor
 
……………..
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt:
“Ya Tarih Yazacağız, Ya Tarih Olacağız!
Bize de bu yakışır!”
 
Yorumlar
Ali Akın
Hayırlı olsun ana muhalefetiniz
Ovg Akca
Bunu Ülkeye atılan bir kazık olarak görüyorum.
Ceyda Can Demiroğlu
Bu bir ihanettir yazıklar olsun
Murat Pehlivan
Yazık emeklere
 
Mesut Karakulak
Tarih yazdı gerçekten.Secim barajını geçemez artık partiniz kardeşim
 
Hüseyin Soysal
Yazık çok yazık, tarih olacağınız dopru da, bağçelinin yanında
Kadriye Karaduman
Tarihi yazacaksa İYİ PARTİ ve Sn. MERAL AKŞENER yazacaktır, yolumuz açık olsun
Ceyda Can Demiroğlu
Valla tarih yazdı
Hulusi Ergun
Yazık. Birilerinin ekmeğine yağ sürüyor. Bu vatana bir ihanettir Burak kardeşim. Türkiye'nin sonunu hazırladı.
Ali Muhittin Ak
Tarih olacaksanız
Alkan Güngör
Tarih yazacak inşallah
Alptekin Yilmaz
Tarih olacaksınız gibi gözüküyor.
Alptekin Yilmaz
tanıdığım 5 kişi üyelikten istifa etmiş Değerli Burak... Başka illerden .
Hanife Serap Ertürk
O masadan kalkabilirsiniz, vasiyetinizi geri alabilirsiniz fakat CHP nin iki belediye başkanına aday olmalarını teklif etmek kime hizmettir.
…………..
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz;
“Ya tarih yazacağız Ya da tarih olacağız! Bu milletimize olan sorumluluğumuzdur. @meral_aksener”
YORUMLAR
Oğuz Ünal
Mevzuu, Meral Akşener Masadan Kalktı değil.
Günün Sonunda sorulacak soru şu,
Meral Akşener neden masadan kalktı?
Masadaki Ucuz pazarlıkları bilmeyenler yorum yapmasın.
Levent Komşu
IYI ki varsınız VATAN ve MiLLET sevdalısı serdengeçti ler
Mecnun Demir
Sayın KİLİCTAROGLU,Demokrasinin gereğini yaparak,İyi partinin mecliste temsil hakkı olmasını sağladı,tabiki biat edilmeyecek,lakin,bu şekilde gidilmesi,demokrasiye inanan her kesimi rencide etmiştir.iyi partili yada iyi partisiz,Halk gereğini yapacaktır.
Ahmet Vatan
Sadakat ve bağlılığıml arz ederim
Tolga Tanriverdi
Sonuna kadar Genel Başkanımızla beraberiz.
Mustafa Durmuş
Yazarsınız tabi ya niye yazamayasınız. Örnek: 3 Mart 2023 bir senedir milleti oyaladık oyaladık baktık bir şey olmuyor şimdi de yiğit edebiyatı yapalım. ????
 
Gülten Sütçüoğlu
İşte lider gurur ve onur duydum dik duruş ve gerçek millet iradesine sahip çıkış helal olsun sonuna kadar #MeralAkşener
 
Serkan Küçük
Tarih olmanıza bir şey diyemem de tarih yazmak deyince bir kenardan izleyin nasıl yazılıyor hem öğrenmiş olursunuz. Böyle bir fırsatınız olmaz da hani belki lazım olur falan ??
Faruk Ungurlu
Sn Genelbaşkan haklı olabilirsin ama zamanı değildi ! Deprem yıkımı ile inim inim inleyen bir felaket yaşanırken zamanı değildi.son dakikaya kadar imza altına alınan millet ittifakı adayını gık de kabulettirememenin zamanında düşünulmesi gerekir ve altarmatif aday adayını açıklaya bilirdi.
Sonuç; cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimi? yoksa Parlamenter sistemimi?
Jonny Walker
Meral aksenerin tek hatasi ittifaka zarar verici soylemler soyleyerek ittifaki terketmesidir.
Onun yerine mansur ve ekrem beyin ismini soyledik istemediler. Bizde milletin sesine kulak vermek icin bu iki ismi goreve cagiriyoruz diyebilirdi. Masayi komple terketmeyerek. Demekki masayi terkedecek kadar bilerek inatlasarak kendini aday yaptiran bir davranis var . Bu da ne kadar dogru tartisilir . Ama aciklama yapsinlar biz Ekremi sundan yapmadik ( mahkeme mevzulari gibi ) Mansuru sundan yapmadik vs gibi ... Ama ne olursa olsun bu saatten sona mansur ekrem aday olmayacaksa iyi partinin aksenerin aday cikarmasi muhalefete zarar verir ... Kilicdaroglu desteklensin ya da o zaman muharrem inceyle ittifak yapilsin.
 
………………….
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek:
Kemal Kılıçdaroğlu: Soframızı büyütmeye devam edeceğiz. Sabırla…”
YORUMLAR
Jonny Walker
Vekilim chp niye milletin istedigi Ekrem imamoglu ve Mansur yavasi aday yapmak istemedi? Kilicdaroglu aday olmak istedigi icin dimi . Peki kemal bey neden aday olmak istiyor millet ekrem bey ve mansur beyi isterken ? Mantikli bi aciklamasi varsa chpnin aciklasin yoksa aksener iyi parti hakli olacak.
Umut Sayı
Sonuna kadar ardındayız Kemal Kılıçdaroğlu.
Evren Tezcan
Biz bu yola ikna edilmişlerle değil,bize inananlarla çıktık.
Seninle Yürüyoruz #Kılıçdaroğlu
 
Faruk Acar
Geç kalınmış bir hamle.
Semih Özten
Vekilim bu son şans.
Bizim 20li yaşlarımız hiç oldu.Yanlış adım atarsanız kardeşlerimizinde öyle olucak.
Vebali büyük.
Sizden rica sıfır hata..
Bizi yine üzmeyin..
……………..
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan:
“Yolumuz dikensiz gül bahçesi değildi, hiç bir zaman da olmadı. Ama biz iyi biliriz haksızlığa karşı mücadeleyi, uzun zorlu yollarda kol kola yürümeyi.
Yolun sonu aydınlık Sayın Genel Başkanım, yolun yolumuzdur, hayırlı olsun
#GeliyorGelmekteOlan”
YORUMLAR
TC Tamer Demirbilek
Halkın iradesine ve tercihine rağmen ben aday olacağım dayatması bize Ekmeleddin dayatmasını hatırlatıyor. "Tıpış tıpış oy vereceksiniz" dediğini unutmadık zaten sırf bu yüzden aday olmasını istemiyordum, onlarca anket sonucuna rağmen ben cumhurbaşkanı olacağım ihtirası inşallah bu halka bir başka bedel daha ödetmez. Bir hafta içinde herşey belli olur, alternatifler de ortaya çıkabilir ama ilk turda kazanılabilecek bir seçimi zora soktular. Herkes Akşenere yükleniyor "durdun durdun bugünü mü bekledin" diyor. Bence aynı soruyu kılıçtaroğluna da sormak lazım "durdun durdun, aday benim demek için bunca zaman niye bekledin?"
 
Sıkı Hayran
Sevil Muzaffer Pehlevan
Allah'ın izniyle güzel günler göreceğiz sizinleyiz
Nursen Tezcan Kırmacı
Güzel günler göreceğiz.
Fatma Mutlu
Sonradan uzulmektense, yolun ba?ında kendini gosterip ayrılması muhte?em oldu bence. Her ?ey güzel olacak. Šimdiden kutluyorum yeni Cumhur ba?kanımızı. Destekliyoruz
Demet Durucasu Çavuşgil
Yolu açık olsun
 
Sıkı Hayran
Tamer Cekic
Adayımız kilicdar oglu
Serdar Özel
Ekmek, tuz hakkı gözetmeyenin iki yakası bir araya gelmez. İYİ parti siyaseten intihar etmiştir.
 
Sıkı Hayran
Cahide Demirsöz
Meclise sokmanın ödülünü verdi hadi herkes kendi yoluna bir zamanlarda biriside yaptı bunu CHP acıyıp onlara yardımcı oluyor onlar tokatı vurup gidiyor düşeni kaldırmican kalsın camurda
 
Sedat Uz