Döviz kurlarının düşürülemeyen ateşinin ardından ‘kira’ uyarlama davalarında büyük artış yaşanıyor.  Çanakkale’de de dolar ya da Euro üzerinden kira ödeyen esnaf ve işletmeler işyeri sahiplerinin insafına terkedilmiş durumda.

‘17 BURDA’ YÖNETİCİLERİNE LİRA ÇAĞRISI   
“17 Burda AVM’de işyeri bulunan esnaflar da, Euro üzerinden yaptıkları kira ödemelerinin Türk Lirası’na çevrilmesini istiyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının organize perakende sektöründe memnuniyet yarattığını ifade magaza sahipleri, Erdoğan’ın, Türk markaları açısından hayati bir sorunu ülke gündeminde tuttuğunu, AVM yöneticilerine yapılan çağrıların karşılık bulacağından emin olduklarını söyledi. Mağaza sahipleri, “Mademki TL ile kazanıyoruz, TL ile de borçlanmak ve harcamak durumundayız. Türk markaları olarak AVM ve cadde mağazalarında ödenebilir kurla TL’ye dönülmesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dövize dayalı ekonomiden TL’ye dayalı ekonomiye geçiş çağrılarına destek veriyoruz.” dedi.

17 BURDA AVM’DE KİRALAR EURO ÜZERİNDEN ÖDENİYOR
 ‘17 Burda AVM’ içerisinde dükkan kiraları Euro üzerinden ödeniyor. Metrekaresi 40 Avro olan bir dükkan için 8 Avro’da aidat alınıyor. Ayrıca metrekaresi 40 Avro olan kiralık bir dükkanın yüzde 18 olan KDV’si de o anki Euro kuru üzerinden hesaplanıyor. 17 Burda AVM içerisinde en küçük dükkanın 110 metrekare olduğu hesaba katıldığında bir en küçük dükkan kirası 4400 Avro’ya ulaşıyor. Kiraya yüzde 18 KDV ve aidat ücreti de eklendiğinde 110 metrekare dükkan için bir işletme sahibi her ay 5200 Avro ödüyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi