Geçen hafta yapması planlanan ve ertelenen kahvaltıya kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, “İl Müdürlüğümüz olarak göreve başlayalı üç aya yakın bir zaman oldu. Bizim kurum olarak hedefimiz kolay erişilebilir, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak. Bunun yolu da finans anlamında gelirlerimizin artırılmasıdır. Bunun için de kayıt dışı istihdamla mücadele ediyoruz. Bu mücadele kapsamında ihbar ve şikayetlerle ilgili denetimlerimiz devam ediyor. Onun dışında da bilgilendirme ve bilinçlendirme ile ilgili iki uygulamamız var. Bununla ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarla ve sektörel bazda bileşenlerle çalışıyoruz” dedi.

Çanakkale’de kayıt dışı çalıştırma oranının yüzde 19 olduğunu, bunun da çok büyük bir rakam olmadığını kaydeden Ercan, “Özellikle kayıt dışı çalışan kesimin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Bunun da nedeni evde çalışma. Bununla ilgili de kurumumuz bir mevzuat devreye soktu. Ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliği şu anda sağlanmış durumda. Bu alandaki bürokratik engeller ortadan kaldırılacak. Çalışan kişi sms yoluyla 5510’a önce kendi TC’sini, arkasından çalıştıracağı kişinin TC’sini göndererek, mobil operatör üzerinden başvurmuş oluyor. Tahsilat da bu şekilde yapılıyor. Bu şekilde bir kazaya karşı sosyal güvencesi sağlanmış oluyor” dedi.
Kolay erişilebilirlik anlamında vatandaşa ulaşabilmeyi hedeflediklerini ve merkez sayısını artırdıklarını kaydeden SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, “Çanakkale’de 5 Sosyal Güvenlik Merkezimiz var. Bayramiç Binamız da açılmış oldu. Hayırlı olsun” diye konuştu. Vatandaş memnuniyetini önemsediklerini belirten Ercan, “Alınan hizmetle ilgili sıkıntılarda çözüm buluyoruz. Facebook ve twitter hesabı açtık. Vatandaşlarımız takip edebilirler” dedi.
Program sonunda basın mensuplarını sorularını cevaplandıran SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, özellikle emeklilik, kadın istihdamı ve SGK mevzuatına ilişkin konularda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
 


Kaynak: Haber Merkezi