Gazetecilerle kahvaltı yapan Başkan Gökhan daha sonra gazetecileri Yeşil Yerel Yönetimler Binasını gezdirdi. Önümüzdeki aylarda taşınacak olan yeni belediye binası ile ilgili bilgiler verildi. İnşaat sürecinden bu yana binayı yakından takip eden, zaman zaman gündeme taşıyan Gazetecilere, tamamlanan binanın fiziği ve teknolojik özellikleri hakkında bilgiler verildi. 2015 yılında gerçekleştirilen temel atma töreni ile yapımına başlanan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetimler Binası tamamlandı, taşınma işleri yavaş yavaş başlayacak. Özellikle 2018 yılından bu yana yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile bir çok kez müteahhit değiştiren ve zaman zaman gündem olan Yeşil Yerel Yönetimler binası tamamlandı.  Yaklaşık 7 yıldır Çanakkale gündeminde yerini alan ve bir türlü tamamlanamayan Yerel Yönetimler Binası ile ilgili yerel gazetelere de zaman zaman konu oluyordu. Nihayet tamamlanan ve Şubat Ayı Belediye Meclisinin yapılması için planlama çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Gazetecilerle birlikte Binayı gezdi.  
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile her yıl geleneksel olarak  gerçekleştirdiği basın kahvaltısının ardından, gazetecilerle birlikte Yeşil Yerel Yönetimler Binasını gezdi. Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan ve Gazeteciler binayı bir gezerek bilgi aldılar. Gezide hazır bulunan Çanakkale Belediyesi  Mimarı Tuğçe Özdemir binanın teknik, fiziki ve teknolojik özellikleri hakkında bilgiler verdi.    Toplam 27.83 Metrekare kapalı alana sahip yapıda, zemin altı birimleri, 162 araçlık 6602 metrekarelik kapalı otopark alanı, 814 kişilik 702 metrekarelik çok amaçlı salon, 390 kişilik 410 metrekarelik  nikah salonundan oluşmaktadır. Zemin üstü birimleri, 60 üye, 85 dinleyici kapasiteli 290 metrekarelik  meclis salonu, kent meydanı  üzerinden girişli 404 metrekarelik sanat galerisi ve müdürlük ünitelerinden oluşuyor.
 
 Yeşil Yerel Bina özelliği ile çevreye olduğu kadar, yerel esnafa da  fayda sağlayacak olan binanın kalan işleri için Çanakkaleli esnaftan Alışveriş yapılacak.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  önümüzdeki aylarda  taşınması  yapılacağını ve Şubat ayı Meclisini bu binada yapmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ayrıca binanın kalan işleri için Çanakkale Esnafından alışveriş yapılacağını dile getirdi. Yerel Yönetimler Binasının en büyük özelliklerinden bir tanesi de çatısına kurulan güneş enerji panelleri ile  enerji tasarrufu sağlanması.  Yeşil bina, enerji kaynaklarını güneş, rüzgâr, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek ve tüm belediye birimlerini de aynı çatı altında toplayacak. Binanın çatısına kurulan yaklaşık 300 panelden elde edilecek elektrik Belediyenin elektriğini karşılayacak. 
 
Mimarisi  Ödüle Layık Görüldü 
Çanakkale Belediyesi’nin büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığı  ve tamamlanan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası artık taşınmaya hazır. Gelinen süreçte bir çok zorluktan geçen bina bir çok güzelliği de beraberinde getirmişti. Daha proje halindeylen göz alan proje  2012 yılında düzenlenen “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması” başta olmak üzere bir çok  yarışmada da ödül alan proje olmuştu.
 
Mine Yel