Güreşlere katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un aynı karede fotoğraf verememesi dikkat çekti.Gerginlik iddiaları gerçek mi? sorusu bir daha gündem oldu. 
 
Geçtiğimiz Pazar Umurbey’de düzenlenen Deve güreşlerinde çok sayıda siyasi katıldı. Güreşlerde dikkat çeken Millet İttifakının  iki partisi olan CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz arasında yaşanan gerginlik iddiaları oldu. Rıdvan Uz geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen İyi Parti ilçe kongresinde; ‘’Hiç bir siyasi partinin eli partimizin içine giremez o eli bizzat ben kırarım, bunu da buradan ilan ediyorum’’ demişti. Bu cümlemin Çanakakle  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a söylendiği salon içinden partililer tarafından ifade edilmiş ve basında yer almıştı. Bu iddiaların gölgesinde gerçekleşen ilk bir araya gelinen programda  iki partilinin, yan yana gelmemesine neden oldu.İki partili  ev sahibi Umurbey Belediye Başkanı  Erdal Gezen ile ayrı ayrı  fotograf verirken, birlikte fotoğraf vermediler. İki Parti'nin  il başkanları yaptıkları  sosyal medya paylaşımda ise  ev sahibi Umurbey belediye başkanı erdal gezen haricinde kendi partilileri dışındaki isimleri kullanmaması dikkat çeken diğer bir nokta oldu.İl Başkanları geçmiş bir çok paylaşımda ittifak ortaklarının ismini kullanmışlardı.
 
 
Gerginlik İl Başkanlarının Paylaşımlarına Yansıdı
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, gerçekleşen güreşler ile ilgili paylaşımda, “Umurbey Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen geleneksel Umurbey Folklorik Deve gösterilerine İl Sekreterimiz Doğan Ateş, İl Başkan yardımcımız Mustafa Özkul, Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, Küçükkuyu Belediye Başkanımız Cengiz Başkan ve Çanakkale Belediye Başkan yardımcımız İrfan Mutluay ile birlikte katılarak halkımızın bu eğlenceli gününde yanlarında olduk.Umurbey Belediye Başkanımız Erdal Doğan’a misafirperverliği için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
 
Güreşler hakkında paylaşım yapan İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; ‘’Bugün Umurbey Beldemizde yapılan geleneksel Deve güreşine Genel Başkan Yardımcımız Rıdvan Uz, Ezine ilçe başkanımız Zühtü Şansal Erdil, Lapseki İyi Parti ilçe başkanı Yakup Uzun, İyi Parti Umurbey belediye meclisi üyesi Halil Kılavuz, Kepez Belediye meclis üyemiz Ruhi Akkoyun, Lapseki İyi Parti belediye meclisi üyemiz Sefa İnan ve Lapseki İyi Parti ilçe teşkilatı olarak katılım sağladık. Umurbey Belediye Başkanımız Sn. Erdal Doğan’a bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederim.’’dedi.
 
Mine Yel