Ancak Avkıran 6 ay sonra yine Kastamonu Bozkurt ilçesine tayini çıkarılınca Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile birlikte konuyu mahkemeye taşıdı.
 
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Merkez İşletme Müdürlüğü Saymanı Selim Avkıran’ın görev yeri değişikliği hakkında  Kastamonu  Araç Orman İşletme Şefliği’ne tayin edilmiş Avkıran açtığı göreve iade davasını kazanarak tekrar eski görevine gelmişti. Fakat Avkıran 6 ay sonra yine Kastamonu Bozkurt ilçesine tayini çıkarılınca Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile birlikte mahkemenin yolunu tuttu.  
 
Selim Avkıran’ın ikinci kez sürgün edilmesi nedeni  ile hukuk mücadelesi başlatan, Çanakkale’ye gelen Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş MYK üyeleri Enver yılmaz, Kamil Aru Birleşik Kamu İş’ e bağlı İl Temsilcileri ve Şube Yöneticileri ila beraber. Selim Avkıran’ ın ikinci kez sürgün edilmesi ile ilgili itiraz dilekçesini Çanakkale adliyesine verdi ve ardından da Çanakkale Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Durmuş yaptığı basın açıklamasında “Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Merkez işletme Müdürlüğü Saymanı Selim Avkıran ikinci kez sürgün edildiğini belirterek  “Bugün Çanakkale’deyiz, Çanakkale’de Çanakkale Adliyesi önündeyiz. Yine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünde, bölge müdür yardımcısı ve bölge müdürünün hukuksuzluğuna karşı suç duyurusunda bulunduk. An itibari ile umuyoruz ki Adalet  yerini bulur suçlular gereken cezayı görür. Bugün bur da Çanakkale orman bölge Müdürlüğüne bağlı Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünün saymanlık görevini yürüten ve aynı zamanda sendikamızın iş yeri temsilcisi olan Selim Avkıran hakkında yapılan hukuksuz sürgüne karşı  yargı sürecini ve suç duyurusu sürecini başlatmış bulunmaktayız. Selim Avkıran mesleğini ve görevini kusursuz yürüten, 30 yılı aşkın kamu hizmeti bulunan bir emekçidir. Ayrıca yıllarca da sendikal görevleri olan yönetimlerde bulunmuş bir sendikacıdır. Selim Avkıran Orman Bölge Müdürlüğündeki hukuksuz yapılan rotasyon sonucu, görev yapmakta olduğu Keşan Orman İşletme Müdürlüğünden Kastamonu  Araç Orman İşletme Şefliğine istek dışı sürgün edilmiştir. Selim Avkıran İsteği dışında hukuksuzca gönderildiği Kastamonu Araç ilçesinden yargıya başvurarak kazandığı dava sonucu Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü Saymanlığına iade edilmiştir. Yaklaşık 6 aydır saymanlık görevi yürüten Selim Avkıran kendisine görev tahsisli olarak verilmesi gereken lojmanın verilmemesini yargıya taşımış  ve yürütmeyi durdurma kararı alması sonrasında tekrar Kastamonu Bozkurt ilçesine tayini çıkartılmıştır bu uygulama hukuk dışı olduğu gibi ayrıca insanlık dışında bir uygulamadır. Selim Avkıran’ın tercihleri ve puan lama sistemine göre merkezde yani Çanakkale’de yada Eceabat’ta görev yapması gerekirken Kastomunu’ya sürgün edilmesi bir hukuksuzluktur.  Dolayısı ile bizler hukuksuzluk olduğunda yargıya başvururuz. Sonuçta Selim arkadaşımız yargıya başvurmuş ve kazandığı dava sonucu tekrar tercihi doğrultusunda Çanakkale Orman işletme müdürlüğü saymanlığına atanmıştır. Bu olayın ardından henüz altı ay geçmesinin ardından Selim Avkıran yeniden bir sürgün kararı ile karşı karşıya kalmıştır. Avkıran’ın sürgün gerekçesi gerçekten çok düşündürücüdür.’’ dedi. 
 
 
''Türk Adaleti önünde hesap verecekler''
 
 
‘’Bu hukuksuzluklar son bulacak’’ diyen Durmuş  açıklamasının sonunda “Bu ülkede adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Bu nedenle bugün yargıya başvurduk. Şuç duyurusunda da bulunduk. Çünkü burada Başta bölge müdürü ve bölge müdür yardımcısı görevlerini kötüye kullanmışlardır. Gereken cezayı almalarını ayrıca bu hukuksuzluğun düzeltilmesini talep ediyoruz. Sevim Avkıran  geçmişte’de sendikal mücadeledeki duruşundan ve 30 yıllık memurluğu sırasında görevi ile ilgili yargılanmamış. Avkıran hakkında bugüne kadar 8 kez dava açılmış, bu davaların 5’ i yargı kararı ile iptal edilmiş 2 davada devam etmekte, bir tanesi ise Anayasa mahkemesinde’ dir. Bu durumlar devam ederse biz bundan sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünü Yönetenlerin anlayacağı dil ile kendilerine davranacağımızı buradan Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı sıfatı ile ifade ediyorum. Adalet yerini bulacak buna inanıyoruz. Bu hukuksuzluklar son bulacak bu haksızlıkları yapanlarda Türk Adaleti önünde hesap verecekler. “ dedi. 
 
 
Murat Yüksel