Bir süredir enflayonun artışında birinci olarak hissedilen, konut fiyatları özellikle üretim maliyetlerin artması ile artış yaşanıyordu. Ekim'de yıllık yüzde 188,2 artış kaydetti. Böylelikle sınırlı da olsa 1,5 yıldır yıllık konut fiyat artışında ilk kez yavaşlama izlendi.
 
Konut fiyat endeksi Ekim'de yıllık yüzde 188,2 artış kaydetti. Böylelikle sınırlı da olsa 1,5 yıldır yıllık konut fiyat artışında ilk kez yavaşlama izlendi. Konut fiyatlarında yıllık artışta rekor serisi Ekim ayında ara verdi.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre Ekim'de konut fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 188,20 arttı. Eylül ayında yıllık artış yüzde 189,09 ile rekor kırmıştı.Ekim'de yıllık konut fiyatları artışında görülen sınırlı yavaşlama 1,5 yıl sonra görülen ilk yavaşlama oldu.Ekim'de konut fiyatları bir önceki aya göre ise yüzde 5,36 arttı. Ekim ayıyla birlikte konut fiyatlarında aylık artış serisi 45. aya çıktı.

Son 2 Yılda Konut Fiyatları Neden Arttı ?
 
Geçtiğimiz iki yıla göre konut fiyatları rekor artış yaşıyor. Konut fiyatlarının artışında 1. sebep olarak yükselen enflasyon görülüyor. Yüksek enflayonun sebebi ise özellikle son 2 yıl içinde artan yükselen döviz kuru ile birlikte, inşaat üretim aşamasında yer alan bir çok kalem ürünün maaliyeti arttı. Bazı ürünlerin yüzde 300 üzerinde artmasın konut fiyatlarını da yukarı çekti. TL’deki para kaybı da çok sayıda ürünlerin yukarı çıkarttığı için sıfır konutlarla birlikte 2.el konutlarda da yukarı yönlü bir artış yaşandı.
  
Mine Yel