Normal’de Aralıka yında meclis gündemine gelerek yasalaşması beklenen EYT Ocak ayında yasalaşması bekleniyor. Yasa beklentileri sürerken açıklamalar ardı ardına geliyor. Bir açıklamada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Çanakkale Derneğinden geldi. Başkan Murat;‘’Haklarımızın ve aylık bağlama oranlarının da düzeltilerek tastamam iade edilmesi gerekliliğini yine yeniden ifade ediyoruz.’’dedi.
 
 
Aralık ayında gündeme gelmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenilen yasa tasarısı meclise gelmedi. Yasanın hesaplamalar yüzünden Ocak ayıan meclise gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Vedat Bilgin Teknik sorunlar olduğunu ifade ederek 14 Aralık günü konuşan Bakan Bilgin;"Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar var. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz, bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz.’’demişti.
 
Bunun üzerine bir değerlendirme yapan EYT Çanakkale Derneği Başkanı Murat Çağlayan; "Gelecek neslimize, bizden bir atasözü olsün" deyerek şöyle dedi; "Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ancak kazananlar her zaman mücadele edenlerdir ! Mücadele yüceltir,  alçaltmaz."dedi.
 
 Çağlayan;  “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan son yapmış olduğu açıklamasında EYT yasasının Aralık ayında meclise geleceğini ve bu 2023 yılında masalarında böyle bir sorunun kalmayacağını ifade etti. Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin in de EYT ile ilgili çalışmalarda gelinen son durumu anlatır ifadelerin işittik. Anlıyoruz ki, EYT’ de artık sona yaklaşıldı. Şu an itibariyle EYT yasa tasarısının ne içerdiğini ve ya nasıll geleceği konusunda özellikle son günlerde algısı yapılan kademeli yaş ile ilgili olumlu veya olumsuz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bu bağlamda bizler sabırla Aralık ayı sonunda meclise gelecek olan yasa tasarısının nasıl olacağını merak ediyor rehavete kapılmadan , ihtiyatlı iyimserlikle mücadelemize devam ediyoruz. Yeni mağduriyetler olmaması, yaratılmaması için 8. 9. 1999 yılı öncesi işe giriş tarihimizdeki  haklarımızın ve aylık bağlama oranlarının da düzeltilerek tastamam iade edilmesi gerekliliğini yine yeniden ifade ediyoruz. Mücadele yüceltir, alçaltmaz.” diye konuştu.
 
 
‘’2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz’’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Türkmenistan dönüsünde yaptığı EYT açıklamasında gazetecilere şunları söyledi; Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız.’’
 
Turgut Engin