Biga ilçesinde sabaha doğru meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Depremden sonra yapılan açıklamada korkuttu. Uzmanlar bu depremin öncü olabileceği belirtiliyor. Çanakkale’nin birçok bölgesinde deprem fay hatları geçiyor. Bu yüzden meydana gelen her deprem bölgede tedirginlik yaratıyor.
 
Bugün sabah saat 06.22’de merkez üssü Biga ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşları uykudan kaldıran deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Balıkesir ve Çanakkale merkezde de hissedilen deprem ile ilgili AFAD tarafından açıklama yapıldı. AFAD, depremin büyüklüğünü 4,3 - Kandilli Rasathanesi ise 4,0 şeklinde verilerine yansıttı. Kandilli internet sitesinde ilk olarak depremin büyüklüğünün 4,8 olarak işlendiği, sonrasında ise 4,0 olarak güncellendiği görüldü.
Valilikten yapılan açıklamada ise "İlimiz Biga ilçesi merkezli olarak meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremde alınan ilk bilgilere göre herhangi bir olumsuz durum oluşmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

ÖNCÜ OLABİLİR
Bu depremle panik yapan vatandaşlar, uzmanların açıklamaları ile de korktu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, bu depremden sonra vatandaşların tedbirli olmasını isteyerek, “12.7 km derinde saat 6.21 de 4.8 büyüklükte olan deprem beklediğim daha büyük depremin öncüsü olabilir. Hatırlanacağı gibi Erdek, Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattı 7 büyüklükte deprem beklediğimiz faylar üzerinde bulunuyor.  Halkımızın tedbirli olmasını öneririm.” dedi.
Bunun son 3 yıl içinde Çanakkale yakınlarında olan en büyük deprem olduğunu da hatırlatan Perinçek, şu açıklamalarda bulundu; “Geçen ay Bayramiç dolayında olan depremin büyüklüğü ise 3.2 olmuştu. 4.8 büyüklükteki depremden sonra neredeyse 2 saat dolmuş olacak. Henüz artçı deprem olmadı. Yakından takip ediyoruz. Depremin olduğu nokta ana fay hattı üzerinde değil. Bu depremin güneydeki  (Biga-Çan hattı) fayları ve Çanakkale Boğazı içindeki fayları tetikleme olasılığı var.
Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattında neredeyse 300 yıldır enerji birikiyor. Biriken enerjinin ne zaman büyük depreme dönüşeceğini tam olarak bilemeyiz fakat yarın olacakmış gibi tedbir almak bizim elimizde. Tedbirli olur evlerimi sağlam yaparsak 7 büyüklükteki deprem bile bize zarar vermez. Devletin, yerel yetkililerin ve halkımızın yapması gereken çok iş ve görev var.
Alttaki harita ise 21 Eylül 2022 tarihinde olan 3 depremi gösteriyor. O gün son 24 saat içinde olan bu üç deprem dikkatimi çekmiş ve sayfamda uyarıda bulunmuştum.”,
 
Mehmet Güler