Genel seçimlerin Mayıs veya Nisan aylarında yapılacağı iddialar daha sık konuşulmaya başlandı. Seçimlere hızla yaklaşılırken partilerin genel merkezleri de seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Parti genel merkezleri kampanya ve strateji üzerinde çalışıp ona göre vatandaşların karşısına çıkıyor. Genel merkezler bu alanda çalışma yaparken, illerde ise adeta milletvekilliği için kazanlar kaynıyor.
Milletvekili adayı olmak isteyenler tam saha baskı yapıyor. Adaylar hem genel merkezlerde hem de yerelde kendini göstermeye başladı. Bilindiği gibi Çanakkale’de 4 milletvekili var; 2 AK Parti, 2 CHP. Ekonomik krizle beraber önümüzdeki seçimde bu dağılımın değişeceğine olan inanç gittikçe güçleniyor. Milletvekili dağılımının 2,1,1 olarak gerçekleşeceğine kesin gözü ile bakılıyor. 1 olan milletvekillerinden birisinin de İYİ Parti’nin çıkaracağı tahmin ediliyor.  

YURTDIŞI OYLARI İLE KAYBETTİ
Bir önceki seçimde İYİ Parti 1. Sırada Rıdvan Uz’un Çanakkale’de aday göstermişti. Çanakkale’deki sandıklarda Uz milletvekili olarak çıkmıştı. CHP 1, AK Parti ise 2 milletvekili çıkarmıştı. Yurtdışı oyalarının dağılımı ile Uz kaybetti CHP milletvekili sayısını 2’ye çıkartı ve bugünkü tablo ortaya çıktı.
 
BAŞKAN ÇETİN BASTIRIYOR

Son seçimde kıl payı milletvekilliğini kaçıran Rıdvan Uz, bu seçimde de aday gösterileceklerin başında geliyor. Uz’un Çanakkale’de aday gösterilip gösterilmeyeceği bilinmiyor. Eğer Çanakkale’de gösterilecekse genel başkan yardımcısı olduğu için 1. sıradan gösterilecek. Bu durum da milletvekili adayı olmak isteyen Başkan Çetin’in planlarını altüst ediyor. Çünkü İYİ Parti’nin Çanakkale’de 2 milletvekili çıkartması imkansız gibi. Bu yüzden Çetin’in Çanakkale’de 1. sırada aday gösterilmesi için Uz’un başka yerde aday gösterilmesi gerekiyor.

AKŞENER İLE ARASI İYİ
Rıdvan Uz genel başkan yardımcısı olduğu için partide güçlü, Başkan Çetin’de partide en güçlü isimlerden biri. İYİ Parti’ye geçen ilk belediye başkanlarından biri. Bu yüzden Akşener ile arası çok iyi. Kulislerden alınan bilgilere göre; Başkan Uz’un Akşener’e baskı yapıp Uz’u başka ilde aday göstermesi ve kendisinin de Çanakkale’de 1. sıra adayı almasını istediği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde de Başkan Çetin, Genel Başkan Akşener ile çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesaplarında, “Her hareketi, içtenliği, samimiyeti ile bir ana gibi bize yol gösteren. Ülkeme güneş gibi doğan kadın lider. @meral_aksener  ile günaydınlar Türkiyem…!” notu ile paylaşması dikkat çekmişti.
Bu girişimler de Başkan Çetin’in Genel Başkan Yardımcısı Uz’un ayağını Çanakkale’de kaydırmak olarak değerlendirildi. Seçimlere doğru hızlar ilerlerken çekişmelerin de o oranda artacak ve kulisler daha da hareketlenecek.

Mehmet Güler