Çanakkale’ye spor salonu yapan hayırsever iş insanı Saran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ı açılış töreninde milletvekilleri, vali, belediye başkanı, milli eğitim müdürü başta olmak üzere AK Parti ve CHP il başkanları yalnız bırakmaları dikkat çekmişti. Haberin üzerine Çanakkale Belediyesi, programa davet edilmedikleri için Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılmadığını belirtti.
 
 
Türkiye'de 22 spor salonunun yapımını tamamlayan Saran Grubu, 23'üncü spor salonunu Çanakkale'de Cevatpaşa Ortaokulu içerisinde yaptı. Cevatpaşa Ortaokulu içerisinde yapımı tamamlanan Atatürk Spor Salonu'nun açılışı önceki gün düzenlenen törenle gerçekleşti. Gençlere hizmet verecek ve büyük eksikliği gideren bu spor salonun açılış törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın yerine yardımcısı Hakkı Uzun katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da açılış töreninde yer almadı. İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’da katılmadı, yerine yardımcısı katıldı.
 
Çanakkale protokolonun büyük  bölümünün açılışta yer almaması eleştirilmişti. Çanakkale’ye önemli hizmet verecek böyle bir eserde yer alınmamasını biz de manşete taşıyıp hayırsever iş insanının yalnız bırakıldığını belirtmiştik. Haber üzerine Çanakkale Belediyesi davet edilmedikleri için belediyeden katılımın olmadığını belirtti.
 
 
 Mehmet Güler