Önen, 3 saat süren av için “Hayatımda en çok zorlandığım avlardan bir tanesiydi. Sonuçta almayı başardık. Bu da beni hem mutlu etti hem de gurur verdi” şeklinde konuştu

Çanakkale'de balık avı milli takım sporcularından Ozan Önen, Cumartesi günü Tavşan Adası denilen bölgede yaklaşık 20 metre derinliğe dalarak, zıpkınla 100 kilo üzerindeki dev orkinos balığını avladı.  Dev balıkla yaklaşık 3 saat mücadele eden Önen, balıkla olan çetin mücadelesini kazandığını söyledi.
Kılıç balığından sonra denizlerin en hızlı ikinci balığı olan ve fiziksel gücü ile bilinen orkinos balığı uzun süre direndiğini dile getiren Öneni av anında yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

“3 SAAT SÜREN ÇETİN BİR MÜCADELE İDİ”
"Cumartesi günü sabah saatlerinde Çanakkale bölgesinde Tavşan Adası dediğimiz bölgede zıpkınla balık avlıyordum. Güzel bir balık avlamak nasip oldu. Orkinos balığı, tartma şansımız olmadı ama 100 kilo bandında olduğunu düşünüyorum. Belki biraz üzerinde olabilir. Çetin bir mücadele geçti. Yaklaşık 3 saat bir mücadele gösterdi balık vurulduktan sonra. Hayatımda en çok zorlandığım avlardan bir tanesiydi. Sonuçta almayı başardık. Bu da beni hem mutlu etti hem de gurur verdi” şeklinde konuştu.

“O PES ETMEDİ. BEN PES ETMEDİM. SONUNDA KAZANAN BEN OLDUM”
“O gün dalış derinliğim yaklaşık 20 metreydi. Yaklaşık 1 dakikalık bir bekleme süresi sonrasında vurdum. Vurması aslında zor değildi. Zıpkıncı tabiriyle güzel poz verdi. Etkili bir atış yaptım. Fakat güçlü bir balık olduğu için çok fazla direndi. 2,5 saat geçmesine rağmen hala direncini koruyordu. O pes etmedi. Ben pes etmedim. Sonunda kazanan ben oldum” diye konuştu.

“DENİZLERİN EN HIZLI İKİNCİ BALIĞI”
“Normal zıpkın avında da dönem dönem büyük balıklar avladığımız oluyor. 40 kiloya kadar farklı farklı balıklar avlayabiliyoruz. Orkinos balığının özelliği fiziksel olarak çok güçlü olması. Yapı olarak büyük bir kas kütlesine sahip. Bu da balığın direncini ve gücünü arttırıyor. Denizlerimizdeki en hızlı balıklardan bir tanesi. Hatta ikincisi, birincisi kılıç balığı ikincisi orkinos balığı. O yüzden çok zor bir mücadele oldu.”

Murat Yüksel