Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel konuk olarak katılmak üzere Semerkant'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Ebedi şehir kompleksine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, komplekste Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile oturup sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başköşeye oturduğu sohbet toplantısında liderlerin önlerinde iki büyük sehpanın üzerinde çok sayıda ikramlıklar konuldu. Bu ikramlıkların için Bayramiç Beyazı’nın yer alması gözlerden kaçmadı.
Bayramiç’in ünlü ürünü lezzeti ve farklı tadı ile dikkat çekiyor. Bayramiç beyazı, tadı, rengi, kokusu ve görüntüsü ile merak edilen meyvelerden biri. Uzun süre dayanıklılık gösteren Bayramiç beyazı, coğrafi işarete sahip meyve türlerinden biri.

BU YIL ÜRETİCİLERİ MEMNUN ETMEDİ
Ürün bu yıl Bayramiçlileri pek memnun etmedi. Kazdağları eteklerinde yetişen Bayramiç Beyazı, bu yıl çok olması ve ihracatının düşüş olması nedeniyle fiyatı çok düştü. Bir kısmı tarlada bile kalan Bayramiç beyazının bu yıl tarlada 2 TL’ye alıcı buldu. Pazarlarda ise 5 TL, marketlerde de 10 TL’den satıldı.

Mine Yel