Ormanların korunması için gece gündüz çalışan orman personeli, koruma kontrol faaliyetleri sırasında buldukları yardıma muhtaç hayvanların yardımına koşmayı da ihmal etmiyor.
 
Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) yapılan açıklamada, ormanların sadece ağaçların oluşturduğu bir ekosistem olmadığı ifade edilerek, “Ormanlar içerisinde, hayvanlar, mikroorganizmalar, ağaçlar, çalılar, otsu bitkiler, mantarlar gibi pek çok canlı ve cansız varlığı bir arada bulunduran bir bütündür. Bu çeşitlilik ise ormanlarımızın zenginliğini göstermektedir”  denildi.
 
Devamında ise şu ifadelere yer aldı; “Ormanlarımızda aralıksız olarak yürütülen koruma kontrol faaliyetlerinde personelimiz zaman zaman karşılaştığı yardıma muhtaç halde olan pek çok yaban hayvanının da yardımına koşmaktalar. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan ve şöhreti ülkemiz sınırlarını aşarak, dünyaya yayılan ayı Balkız, yediği balın dozunu kaçırması sonrası sersemlemiş ve orman muhafaza memurlarımız tarafından ormanda bulunmuştu. İlk müdahalesinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edilen Balkız, tedavisinin ardından doğaya geri salınmıştı. Yine aynı şekilde orman muhafaza memurlarımız tarafından bulunan bir kartal, yediği yılanı yutamayınca halsiz düşmüştü. İlk müdahalesinin ardından yetkililere teslim edildi. Durumu iyi olan kartal ise en kısa sürede uçmaya devam edecek. Bunların yansıra ormanlarımızda yaralı halde yardıma muhtaç akbaba, geyik, karaca ve nice yaban hayvanının yardımına koşarak ilk müdahalelerini yapıyor, yetkililere teslim ediyoruz. Durumları her ne kadar üzüntü verici olsa da tedavilerinin ardından sağlığına kavuşmaları ülkemiz ve ormanlarımızın sahip olduğu hayvan çeşitliliği açısından oldukça sevindirici.?” Kaynak: (Orman Genel Müdürlüğü)