Bu yıl rekoltesi yüksek olan Çanakkale’nin marka değeri Almanya’da da rafa çıktı. Çanakkale’de 10 TL’den satılan Bayramiç Beyazı İstanbul’da 25 TL’ye tezgaha çıkıyor.  Bayramiç’in Markası Almanya’da ise 1,99 Euro’ya satılıyor.

 Kazdağlarının benzersiz atmosferinde yetişen bir nektarin olan Bayramiç Beyazı, kendine has tadı, rengi ve aroması ile Coğrafi işareti ile tescillenmişti. Çanakkale’nin sayılı coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan Bayramiç Beyazında bu yıl hasat verimli geçiyor. Çanakkale’nin yanı sıra   Ülkenin dört bir yanında tezgaha çıkan Bayramiç Beyazının fiyatı, Çanakkale’ye göre diğer illerde kat kat artıyor.  Çanakkale  Pazar tezgâhlarında bu yıl 10 TL’den satılan Bayramiç beyazı İstanbul’da 25 TL’den satılıyordu. Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da tezgaha çıkan Bayramiç Beyazı Almanya’da 1,99 Euro’ya satılıyor.

Bayramiç Beyazı Almanya Tezgahlarındaki Yerini Aldı
Bayramiç ilçesinin Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret tesciline sahip nektarini ‘Bayramiç beyazı’, Almanya’da 1.99 Euro tanıtım fiyatıyla satılmaya başlandı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Almanya’daki 1.500.000 Türk başta olmak üzere, tüm Avrupa Birliği ülkelerinin tüketicilerine sunuyoruz, bu lezzeti. Almanya Diusburg 4 Brüder Marketteyiz. Tanıtım fiyatı 1.99 Euro. Teşekkürler 4Brüder Market” ifadelerine yer verdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi