Başkan Gökhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Merkezdeki park sorunun benzeri Lapseki, Gelibolu, Ezine ve Bayramiç’te de bulunuyor. Otoparkların yeterli bulunmaması nedeniyle gelişi güzel yapılan parklar, yıllardır trafiği engelliyor.
 
 Otopark sorunu, Çanakkale’nin en fazla sıkıntı çektiği alan. Pandemi ile beraber büyük şehirlerden vatandaşların Çanakkale’ye gelmesi ile kalabalıklaşan kentte bu sorun daha da arttı. Bunun yanında kişi başına düşen araç oranı da en fazla olan kentlerin başında Çanakkale geliyor. Geçen süre içinde bu alanda kalıcı bir çalışma da yapılmadı. Bu yüzden otopark ve trafik sorunu her geçen gün artarak devam ediyor.
Bu soruna çözüm bulmak için Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İSPARK'ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İSPARK ' a yaptığı ziyarette Başkan Gökhan'a Belediye Başkan Yardımcıları da eşlik etti.  Başkan Gökhan ziyarette otopark çözümleri hakkında İSPARK yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulundu.
 
İSPARK'ın çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulan Başkan Gökhan’ın ziyareti ile ilgili belediye inceleme sonrasında “Kentte yer alan otopark alanlarının arttırılması ve yeni teknolojik çözümler getirilmesi için çalışmaları başlattı. Kent içi trafik akışını da rahatlatacak olan projelerin kısa sürede hayata geçirilebilmesi amacı ile planlamalar yapılıyor.” açıklaması yaptı.

OTOPARK KRONİKLEŞEN SORUN
Çanakkale’de otopark artık kronikleşen bir sorun haline geldi. Hem eski kordon bölgesinde hem de yeni kordon bölgesinde park yeri bulmak imkansız gibi. Pandemi ile beraber her geçen gün kalabalıklaşan kentte yeni otoparklar yapılmadığı için sorun gittikçe büyüyor. Aynı sorun kent içindeki trafikte de yaşanıyor. Altgeçit ve üst geçidin bulunmadığı kette yaya trafiği ışık konularak çözülmesi nedeniyle adım başı yollarda trafik ışıkları bulunuyor. Bu da hem trafik kuyruklarına yol açıyor hem de vatandaşları tehlikeye atıyor.
 
İLÇELERDE DE SORUN BÜYÜK
Daha önce Çanakkale şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu artık ilçelere de kendini gösteriyor. Otopark sorunu gittikçe büyüyen ilçelerin başında Lapseki geliyor. Köprünün yapılması ile kentteki nüfus ve trafik akışı da arttı. Sahil kesiminde yeterli kadar park yeri olmadığı için ilçede vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına park ediyor ve bu da trafiği aksatıyor.
Aynı sorun yıllardır Biga’da da yaşanıyor. İlçe içinde geçen Kocabaş Çayı’nın havzasında yapılan otopark, büyük sorunları da beraberinde getirdi. Yağmurlu havalarda taşan çay, otopark olarak yapılan alanda bulunan araçları da sürüklemişti ve uzun süre sonra araçlara ulaşılmıştı. Bu sorun da Biga’da hep gündemde yer alıyor.
Ezine ilçesinde de şehir merkezine yakın otopark bulmak imkansız gibi. vatandaşlar ara sokaklara araçlarını park etmek zorunda kalıyor. Bu da ilçedeki sorunların başında geliyor. İlçede bu sorun her seferinde gündeme geliyor ve belediye bu alanda çalışma yapmadığı belirtiliyor. Diğer ilçelerdeki sorunun benzeri Bayramiç ilçesinde de görülüyor. Çanakkale genelinde otopark sorununa çözüm bulunmaması bundan sonra da çok gündeme geleceğe benziyor.
 
Mehmet Güler