Tedavi için yaş kriterini aşan Merve’nin yaşamak için 1,5 kilo daha almaması ve 1 Milyon 825 Bin Dolar lazım…  6 Ağustos Cumartesi günü Gelibolu sahildeki çınar altında gün boyu Merve için çeşitli etkinlikler yapılacak. Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar yapıldı ve tüm yakın il ve ilçelere dağıtılacak. Çaresiz anne Merve Tekin, sesini duyurmak isteyerek; “Merve SMA kas A 1 Tip ölümcül hastalığı ile mücadele ediyor. Merve’mizin bir tedavisi var. Bir çaresi var, çaresi de sizlersiniz. Sizler destek olursanız Merve hayatta kalacak. Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın” dedi. Gelibolu’daki yardım hareketliliği gören baba Ferdi Tekin, Merve’nin yaşaması için başlatılan bu girimlerin kendileri için yeniden bir umut olduğunu ve kızlarının “yaşamak istiyorum” deyişleriyle kahrolduğunu ifade etti.
Gelibolu ilçesinde Yaşayan Ferdi ve Tuğba Tekin ailesinin 4 yaşındaki kızları SMA TİP 1 Kas hastası Merve Tekin, yaşayabilmek için geceleri aç karnına uyuyor. Tedavi için yaş kriterini aşan Merve’nin yaşamak için 1.5 kilo daha almaması ve 1 Milyon 825 Bin Dolar lazım… 

HASTALIKLA MÜCADELESİ HENÜZ İKİ AYLIKKEN BAŞLADI
Tekin ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Merve Tekin’in tahlisiz serüveni daha doğduktan 2 ay sonra başladı. Merve 2 aylık olana kadar ters giden bir şeylerin olduğunun farkına varan Tekin ailesinin dünyaları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden sonuçları öğrendiklerinde adeta başlarına yıkıldı.

125 BİN DOLARLIK İLAÇLAR KULLANDI
Bebek Merve Tekin ne yazık ki tedavi edilmediği takdirde ölümcül bir hastalık olan SMA Tip 1 kas hastalığına yakalanmıştı. Müteahhitlik yapan Ferdi Tekin, tüm servetini harcayarak, o hastaneden, o hastaneye koşuştururken, hastalığın hızını yavaşlatan Türkiye’deki Spinraza adlı ve fiyatı 125 bin dolar olan ilaç kullanılmaya başlandı.

3 ÇOCUKLU AİLE TEDAVİ İÇİN İSTANBUL’A TAŞINDI
Gözlerinin önünde yavaş, yavaş solan kızları için tüm malını satıp, bu ilacı tedarik etmek için uğraşan baba, tedavinin daha kolay yürümesi için 2019 yılında İstanbul’a taşınmak zorunda kaldı. İşinden, evinden ve tüm varlığından sıfıra giden Tekin ailesinin oysa bakmak zorunda oldukları 2 çocukları daha vardı.

İSTEDİKLERİ SONUCU ELDE EDEMEYİNCE GELİBOLU’YA DÖNDÜLER
Baba ve anne bir yandan küçük kızlarını yaşatmak için özel izin alıp, kampanya düzenleyip, çalmadıkları kapıda bırakmamalarına rağmen istedikleri sonucu Merve Tekin’in bu yaş kriteri olan 4 yaşı dolana kadar elde edememeleri
üzerine yeniden Gelibolu’ya döndüler.

GELİBOLULU YARIMSEVERLER HAREKETE GEÇTİ
Tekin ailesinin yeniden Gelibolu’ya dönmesiyle birlikte durumlarından haberdar olan ilçedeki Sivil Toplum Kuruluş ve dernek başkanları bir araya gelerek, boncuk gözlü Merve’ye umut, onun yaşamasına yardımcı olmak için çeşitli kampanyalar, geceler, kahvaltılar, tiyatrolar ve eğlenceler düzenleyip, kapı kapı gezerek, tüm gelirleri Merve Tekin’in hesabına kalacak olan girişimlere başladılar.
6 Ağustos Cumartesi günü ilçenin sahilindeki çınar altında gün boyu Merve için çeşitli etkinlikler yapılacak. Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar yapıldı ve tüm yakın il ve ilçelere dağıtılacak.

“KIZIM YAŞAMAK İSTİYORUM DEDİKÇE KAHROLUYORUM”
Gelibolu’daki bu hareketliliği gören baba Ferdi Tekin, Merve’nin yaşaması için başlatılan bu girimlerin kendileri için yeniden bir umut olduğunu ve kızlarının “yaşamak istiyorum” deyişleriyle kahrolduklarını belirterek, şunları söyledi:

MERVE’NİN YAŞAMASI İÇİN 1 MİLYON 825 BİN DOLAR LAZIM
“Merve Tekin SMA Tip 1 hastası Merve Tekin’in babası Ferdi Tekin. Merve’miz SMA Tip 1 tanısı konulduğunda 2 aylıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hastanesinde tanısı konuldu. Merve’miz şuan 4 yaşına 2 ay var. Kampanyamız valilik onaylı. Merve’mizin yaş kriteri maalesef  geçti. Son şansı kilo kriteri. Son  bir  buçuk kilosu kaldı Merve’mizin. Bu bir buçuk kiloyu aldırmamak için Merve’yi geceleri aç yatırmak zorunda kalıyoruz. Kampanyamız bugün itibariyle % 15’de. Desteklerinizi bekliyoruz. Sesimizi duyurmak için sizlerden, işadamları, STK, siyasi, bürokratlardan, kampanyayı tamamlayıp, Merve’mizi ilacına kavuşturmak için desteğinizi bekliyoruz” dedi. (00635)

 “MERVE’NİN BİR ÇARESİ VAR VE ÇARESİ DE SİZLERSİNİZ”
Gözü yaşlı ve gülerken bile aslında ağlayan, çaresiz bir annenin feryadının duyulmasını istediğini belirten Tuğba Tekin(37) şunları söyledi:
“Herkese merhaba, ben Merve’nin annesi Tuğba Tekin. Merve SMA kas A 1 Tip ölümcül hastalığı ile mücadele ediyor. Merve’mizin bir tedavisi var. Bir çaresi var, çaresi de sizlersiniz. Sizler destek olursanız Merve hayatta kalacak. Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Lütfen sizlerde desteklerinizi esirgemeyin, Merve’miz bizimle hayatta kalsın” dedi.

Arzu Baladur