DEVA Partisi Çevre Politikaları ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu, Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca, “DEVA Yeşil Çizgilerini Anlatıyor” başlıklı toplantıda partinin ‘Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı anlattı.
 
Çanakkale Evlendirme Dairesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları ve çevreciler katıldı. Bu gezilerin ilk adımı olan Çanakkale’de Evrim Rızvanoğlu ve heyeti, partisinin yeşil çizgilerini anlatırken çevre ve doğa konularında tarafların dertlerini dinledi. Eylem planlarının henüz son noktasının konmadığını ve katılımcıların değerli katkılarını almak için il il gezdiklerini belirttiler. Evrim Rızvanoğlu, “Çevre ve iklim değişikliği ile ilgili sorunlar Çanakkale halkı için hem bir tehdit hem de fırsatlar sunmaktadır. Çevre ile ilgili sorunları görmezden gelirsek çok uzak olmayan bir tarihte ciddi doğal felaketler, sağlığımızı tehdit eden krizler ve tarım gibi sektörlerde ciddi daralmalar yaşayabiliriz ki aslında şimdiden yaşamaya başladık” dedi.
 
“GERÇEKÇİ BİR EYLEM PLANIMIZ VAR”
 
Rızvanoğlu, bunun yanı sıra Çanakkale’nin önünde özellikle sürdürülebilir enerji alanlarında büyük fırsatlar ve istihdam potansiyeli olduğunu söyledi. İş dünyası için de yeni bir dönemin başladığını belirten Rızvanoğlu ve heyeti, Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum ve yeşil ekonomi modelleri hakkında bilgi verdi. DEVA Partisi'nin çevre, iklim ve doğa konularında net bir eylem planının olduğunun altını çizen Rızvanoğlu, “İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren ilk 90, 180 ve 360 günde ne yapacağımızı biliyoruz. Bazen çevre konuları, politikacılar için altı doldurulmamış sloganlar atmalarına fırsat yarattı. Biz eylem planlarımızı dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar, STKlar ve çevre gönüllüleriyle birlikte hazırladık. Gerçekçi bir eylem planımız var” dedi.
 
Partinin eylem planının 65 maddeden oluşmakta olduğunu belirten Rızvanoğlu, bu politikaların yaşam kalitesini yükseltme, yeşil ekonomiye geçiş ve yasal düzenlemeler olarak üç başlık altında toplandığı bilgisini verdi. Evrim Rızvanoğlu, sözlerini “Çevre konularında hazırlıksız olan partiler ne yazık ki verdikleri sözleri yerine getiremeyecekler. Yurdu köşe bucak dolaşıp yeşil çizgilerimizi anlatmamızın sebebi halkımızın desteğini istemek. Biz ne kadar hazırlıklı olursak olalım, seçmenin hem çevre ve iklim politikalarının önemini bilmesi, hayatlarını nasıl etkilemekte olduğunu anlaması hem de hangi partinin bu konuda hazırlıklı olduğunu görmesi ve seçimini buna göre yapması lazım” diyerek sonlandırdı.
 
Haber Merkezi