Çanakkale spor camiasının sevilen isimlerinden olan Vehbi Cevher kariyerine yeni bir halka daha ekliyor. Biga'nın yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan biri olan Vehbi Çevher aynı zamanda futbol kariyerinde, amatör ve profesyonel liglerde forma giyerek adından sıkça söz ettirmişti.
Amatör ve profesyonel liglerde futbol oynayan, Çanspor,  Bigaspor, Çanakkale Dardanelspor başta olmak üzere gibi pek çok kulüpte antrenörlük yapan Vehbi Cevher,  son olarak, 2022-2023 futbol sezonu için 3. Lig ekiplerinden Niğde Anadolu Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü oldu. Çanakkale’nin yetiştirdiği spor adamlarından olan Vehbi Cevher’in yeni görevi Çanakkale Spor camiasında sevinçle karşılandı.

İYİ MÜCADELE EDİP BİR ÜST LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ
Vehbi Cevher,  yeni görevi ile ilgili yaptığı kısa açıklamada;  “2022-2023 sezonu için 3. lig takımlarından Niğde Anadolu FK ile teknik direktörlük görevi ile ilgili anlaşmamız oldu. Niğde Anadolu takımı 3.Lig’te bulunan önemli bir takım. 3.lig fikstürü de çekildi. 4 Eylül’de sezonumuz başlayacak. Bu süreye kadar hazırlıklarımızı yaparak sezona hazır hala geleceğiz. 3. Liğ 3 grupta mücadelemizi vererek bir üst lige çıkma hedefimiz var. 3. Lig  3.grupta 68 Aksaray Belediyespor,  Osmaniyespor Futbol Kulübü, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri, Kepez Belediyespor, Erbaaspor, Fatsa Belediyespor, Sapanca Gençlikspor Artvin Hopaspor - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü, Çankaya Futbol Kulübü, Siirt İl Özel İdaresispor, Akhisarspor,  Arguvan Belediyespor,  Büyükçekmece Tepecikspor, Bursa Yıldırımspor, Muş 1984 Muşspor, Bergama Belediyespor takımları ile karşılaşacağız ve bu takımlara karşı üstünlük sağlayarak sezonu grubun üst sıralarında tamamlama hedefimiz var. Hazırlıklarımızı tamamlayarak 4 Eylül Pazar günü başlayacak olan grubumuzda başarılı olmak için takımız taraftarı ile kenetlenerek zorlu gruptan çıkarak bir üst lige çıkmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Başarılar mücadele ederek kazanılır. 4 Eylül’de başlayacak sezonumuzda ve ilk yarı maçları 18 Aralık'ta tamamlanacak. İkinci yarı ise 15 Ocak'ta start alacak. Normal sezon 29 Nisan'da bitecek. Ardından play-off müsabakaları yapılacak. Biz takım olarak 2. Lige çıkmaya kenetlenip bu zor gruptan en üst sırada çıkarak 2.lig’ de mücadele etmek istiyoruz. “ifadelerine yer verdi.

Nazif Cemhan Şen