Bilinci açık olduğu öğrenilen 4 yaşındaki çocuk daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çanakkale belediyesi cankurtaranları Semih Candoğan ve Yasin Çiftçi ile yüzme hocası Ümit Özyayla,  çocuklarını plaja getiren ailelerin çocuklarını bir anlık bile olsa göz temasından ayırmamaları gerektiği uyarısında bulundular.  
Önceki gün annesi ile beraber Yeni Kordon’da yüzmeye giden 4 yaşındaki erkek çocuk saat 16.45 sıralarında kaçan topunun peşinden girdiği denize girdi ve denizde sürüklenen topunu takip etmeye başladı. Bir anlığına annesinin dikkatinden kaçan ve topu takip ederken denizin derinleştiğini anlayamayan 4. yaşındaki çocuk boğulma tehlikesi geçirdi.
Plajda görev yapan Çanakkale belediyesi cankurtaranları durumu hemen fark ederek çocuğun yayına gittiler. O sırada plajda öğrencilerine yüzme dersi veren Ümit Özyay’la’ da hemen boğulan çocuğun yayına gitti.

İLK MÜDAHALE PLAJDA YAPILDI
Bilinci kapanan 4 yaşındaki çocuk cankurtaranlar tarafından kıyıya götürüldü ve ilkyardım müdahalesi yapıldı. 4 yaşındaki çocuğun yapılan ilk yardım müdahalesi ile bilinci yerine geldi. Ambulansın gelmesi ile birlikte müdahalesi ambulans içinde yapılan 4 yaşındaki çocuk hayata döndürülmüş oldu.

“ÇOCUĞUNUZLA GÖZ TEMASINI KOPARMAYIN”
 Olayın ardından plajda bulunanların tebrik yağmuruna tuttuğu Çanakkale belediyesi cankurtaranları Semih Candoğan ve Yasin Çiftçi ile yüzme hocası Ümit Özyayla,  çocuklarını plaja getiren ailelerin çocuklarını bir anlık bile olsa göz temasından ayırmamaları gerektiği uyarısında bulundular.   

Dilek Akşen