21 milyon lira ihale bedeliyle tamamlanan İç hastalıkları, genel cerrahi, aile hekimliği, çocuk doktoru, kadın doğum doktoru, anestezi gibi 7 uzman, 5 pratisyenin olduğu 30 yataklı Gökçeada Devlet Hastanesi 2 diş polikliniği, 1 ameliyathane, 1 laboratuvar, 5 diyaliz ünitesi, 4 yoğun bakım ünitesi ile hizmete açıldı.
Özellikle ulaşımın zorlaştığı kış aylarında hastaneye ulaşmada güçlük çeken Gökçeada Halkının en büyük sorunlarından biri tarihe karıştı.  21 milyon lira ihale bedeliyle tamamlanan İç hastalıkları, genel cerrahi, aile hekimliği, çocuk doktoru, kadın doğum doktoru, anestezi gibi 7 uzman, 5 pratisyenin olduğu 30 yataklı Gökçeada Devlet Hastanesi 2 diş polikliniği, 1 ameliyathane, 1 laboratuvar, 5 diyaliz ünitesi, 4 yoğun bakım ünitesi ile hizmete açıldı.
Düzenlenen açılış törenine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali İlhami Aktaş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve üyeler katıldı.

HASTANE İLE BİRLİKTE SAĞLIK LOJMANLARI DA OLUŞTURULDU
Teknik şartları iyi olmayan eski Gökçeada Devlet Hastanesinden eser kalmadı. 6 bin 200 metrekare üzerine yapılan yeni binada yatak sayısı 15’ten 30’a yükseltildi.  2 katlı ve 30 yataklı hastanede ada için en büyük sorun olan yoğun bakım üniteleri de oluşturuldu. Yani olağan üstü bir kriz halinde kaza halinde, yoğun bakım olmadığı için her hasta ana kıtaya nakledilmek zorunda olduğu için hem zaman kaybı hem de kötü havalarda risk taşıyordu.  Yapılan yeni hastanede 4 yoğun bakım ünitesi oluşturuldu.  Hastanede iç hastalıkları, genel cerrahi, aile hekimliği, çocuk doktoru, kadın doğum doktoru, anestezi gibi 7 uzman görev yapıyor. Hastanede 2 diş polikliniğimiz, 1 ameliyathanemiz, 1 laboratuvarımız, 5 diyaliz ünitemiz, 4 yoğun bakım ünite de yer alıyor.  Hastanenin yanı sıra sağlık lojmanları da oluşturuldu.

Gülçin Akın