Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Borlat, Çanakkale Savaşları konusunda Türk tezinin oluşmasını önemsediklerini söyledi.

Borlat, AÇASAM'ın Çanakkale Muharebeleri konusunda yeni bir yayın serisine başladığı müjdesini verdi. ''Merkez olarak Çanakkale Savaşları konusunda Türk tezinin oluşmasını önemsiyoruz.'' ifadesini kullanan Borlat, şöyle konuştu: ''Bu bağlamda üniversitemiz bünyesinde birçok çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmaların önemli bir yanı ise askeri arşiv belgeleri temelinde hazırlanmasıdır. Böylece günümüze değin popüler tarih yazımı ve kahramanlık hikayeleri temelinde şekillenen olay örgülerine bilimsel temel hazırlamak istiyoruz. Tüm bu gereklilikleri de bilerek merkezimizin böyle bir yayın serisiyle literatüre katkı sağlamasının yerinde olacağını değerlendirdik. Bu kapsamda ilk yayınımızı da Anafartalar Muharebeleri'nin 107. yıl dönümünde 3 kitapla başlatacağız.''

Yayın serisinin yıl boyu devam edeceği ve özgün bir çok eseri yayımlayacaklarını dile getiren Borlat, ''Bu yayının basılmasında her türlü desteği esirgemeyen OPET Petrolcülük A.Ş ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk'e teşekkürlerimizi sunarız'' dedi.