Ekonomik krizin iyice derinleştiği ve seçimlere aylar kala Başkan Ural ve teşkilatın çalışmaması dikkat çekiyor.
 Seçimlere doğru hızla ilerliyoruz. Seçimlerin önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılmasına kesin gözü ile bakılırken, parti genel başkanlarının çoğu meydanlara şimdiden indi. Genel başkanlar, bir yandan mitingler düzenlerken, diğer yandan vatandaşların arasına girerek seçim sürecini iyiden iyiye ısıtıyor. Genel başkanlar hızlı çalışma içine girmesine karşın, partilerin Çanakkale’deki temsilcileri olan il başkanlarının çoğu da adeta tatile çıkmış durumda, ne vatandaşlarla görüşüyorlar ne de esnaflarla.
 
Genel merkezi en hareketli olan partilerden biri olan CHP’nin ildeki teşkilatı şubesi tam tersine en sönük il başkanlarından biri. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, seçildiği günden beri hep eleştiri konusu oldu. Eleştirilerin çoğu da kendi partisinden. Yıllar sonra İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı alan CHP, bunu devamı getirmedi ve hem meclis üyesi üyesini hem de başkanlığı ezeli rakibi AK Parti’ye kapatırdı. AK Parti bunu şova dönüştürürken il başkanı Ural, hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

PARTİLER TEPKİLİ
Başkan seçildiği günden beri en çok partilileri tarafından eleştirilen Başkan Ural’a tepkiler her geçen gün artmaya devam ediyor. Son zamanlarda ise partililer Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çalışmasını örnek gösterip, kendisini eleştiriyor. Kılıçdaroğu, gündüz vatandaşların arasına girip çalışma yaparken, geceleri de çoğu zaman sosyal medya hesaplarında vatandaşlarla buluşuyor. Bu tempoyu örnek gösteren vatandaşlar Başkan Ural’ın çalışmamasını eleştiriyor. Ural gibi Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte’nin de ortalıkta olmadığı biliniyor. Son zamanlarda CHP il teşkilatında sadece gençlik kolları başkanlığın çalıştığı gözlerden kaçmıyor.

Arzu Baladur