Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği, her yıl dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanan ve kuruluş yılını olan 1907’yi simgeleyen 19 Temmuz’da Dardanos’ta bir otelde bir araya gelerek kutlama yemeğinde buluştu. Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bora Ersöz; konuşmasında, “Huzur, mutluluk, sarı lacivert başarılarla dolu, omuz omuza olacağımız nice 19 Temmuz’lara. Hayaller ortak, kalpler beraber! Bizler iyi ki Fenerbahçeliyiz” dedi.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluş yılını olan 1907’yi simgeleyen 19 Temmuz  yani 19.07’ her yıl   sarı-lacivertli camia tarafından Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanıyor.
Yapılan bu kutlamalar kapsamında Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği de  düzenlediği organizasyonla Fenerbahçeliler Gününü kutladı. Dardanos’ta bir otelde gerçekleştirilen organizasyona Fenerbahçeliler yoğun ilgi gösterdi.

“FENERBAHÇELİLER GÜNÜNÜ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM”
Meşaleler eşliğinde marşlar çalan taraftarlar Dünya Fenerbahçeliler gününü kutladılar. Çanakkaleli Fenerbahçelileri bir araya getiren organizasyonda bir konuşma yapan Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bora Ersöz “Asırlık çınarımızın gölgesinde kulübümüzün kuruluşunu simgeleyen, camiamızın gönlünde çok ayrı bir yeri olan 19 Temmuz günü. Büyük kulübümüzün her zaman bir parçası olan tribünlerde, salonlarda, gerektiğinde sokakta iyi günde, kötü günde sonsuz bir fedakârlık ve aidiyet duygusuyla kulübünün yanında olan yeri geldiğinde her yanı sarı lacivert donatan yeri geldiğinde fener olan tüm taraftarlarımızın 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler gününü canı gönülden kutlarım.  Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği olarak yönetime geleli altı aydan kısa bir süre olmasına rağmen ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın gayretli çalışmasıyla Çanakkale’deki Fenerbahçeli dostlarımızla birlikte olabilmek adına bu geceyi düzenledik. Bu vesileyle bundan önceki gecelerin tertibinde liderlik eden ve Çanakkale Fenerbahçe Derneğinin faaliyetleri için çaba sarf eden önceki dönem başkanlarım Erman Büyükgaga ve Ali Güven Serçe ile yönetim kurullarındaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HAYALLER ORTAK, KALPLER BERABER! BİZLER İYİ Kİ FENERBAHÇELİYİZ”
Dernek Başkanı  Ersöz konuşmasını “Dünya Fenerbahçeliler günüyle ilgili bildirimize geçiyorum, Kalpleri titreten, dillerden hiç düşmeyen, nesilden nesile hayat bulan, evlada miras bir aşktır Fenerbahçe. Taraftarı, başardıkları, duruşu ve değerleriyle güçtür Fenerbahçe. Köklerinden ve tarihinden aldığı güçle küllerinden doğan gururdur Fenerbahçe. Mücadelesi, cesareti, inancı, coşkusu ve hırsıyla, umut yittiğinde yolumuzu aydınlatan bir ışıktır Fenerbahçe. Asırlık değerleri, tüm benliği, sevinci ve üzüntüsüyle sonsuza dek sürecek ortak bir sevdanın hikayesidir Fenerbahçe. Yeri gelir kurtuluş savaşında bağımsızlık mücadelesinde hem cephede hem sahada destek verir, yeri gelir ülkeye tehdit olan FETÖ belasına karşı isyanın fitilini ateşler Fenerbahçe. Huzur, mutluluk, sarı lacivert başarılarla dolu, omuz omuza olacağımız nice 19 Temmuz’lara. Hayaller ortak, kalpler beraber! Bizler iyi ki Fenerbahçeliyiz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından geceye katılan taraftarlar hep bir ağızdan Fenerbahçe marşları okudular. Müzik eşliğinde hem eğlenen hem de camiaya sahip çıkan taraftarlar geceyi meşaleleri ile aydınlattı.

Bünyamin Nami Tonka