Çanakkale'de ise 13 Temmuz tarihinde ilk olarak Gelibolu, Eceabat’dan sonra Yenice’de de  tarım alanlarını istila eden çayır tırtılı ile mücadele başladı. Yenice'nin Torhasan köyünde bazı üreticiler özel şahısa ait drone ile ilaçlama yaparak tarlaları istila eden çayır tırtılı ile mücadeleye ediyor. Çayır tırtılı Kapya biberi, Yonca ve Mısır tarlalarında sıkça görülüyor
 
Özellikle Trakya illerinde son günlerde ciddi zararlar oluşturan tırtılın Ayçiçeği zararlılarından 'Çayır Tırtılı'  bu yıl iklimin de uygun gitmesiyle yoğun ayçiçeği tarımı yapılan alanlarda zararlara neden oluyor. Çanakkale'de ise 13 Temmuz tarihinde ilk olarak Gelibolu, Eceabat’da görülen çayır tırtılı Yenice’de de  görülmeye başlandı.
Tarım İl Müdürlüğü tarafından, sörvey ve çiftçi eğitim yayım faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.
Bu kapsamda Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında İl Müdürü Erdem Karadağ, ilgili şube müdürleri ve ilçe müdürlerinin koordinesinde Eceabat, Gelibolu, Merkez ilçe, Biga, Lâpseki, Çan, Yenice, Bayramiç, Ezine, Ayvacık ve Bozcaada ilçelerinde 31 ekip ile 14-15-16-17 Temmuz tarihlerinde sörvey ve çiftçi eğitim faaliyetleri yürütüldü.
16 Temmuz da Eceabat ve Gelibolu ilçelerinde yürütülen sörvey ve eğitim faaliyetlerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Levent Efil de katıldı. Üreticiler SMS, İl Müdürlüğü web sitesi ve sosyal medya hesaplarından düzenli olarak bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca Ziraat Odaları, Muhtarlar, İlimizde faaliyet gösteren BKÜ bayileri, Arı Üreticileri ve ilgili STK’lar bilgilendirildi.

Dilek Akşen