Çanakkale’de deniz turizmi çok kısa. Önceki yıllara göre bu yıl çok daha kısa olacağa benziyor. Ekonomik kriz nedeniyle yerli turist sayısında azalma olmuştu. Hem şehir içinde hem de şehir dışında vatandaşların Çanakkale’deki turizm mekanlarına gitme oranı çok düştü. Bu konuda sıkıntı çeken turizmciler, buna son günlerde rüzgar da eklendi.
Geçen hafta başlayan rüzgar nedeniyle vatandaşlar denize girmekte güçlük çekiyor. Rüzgar nedeniyle havada serin olunca deniz tam anlamıyla ısınamadı. Özellikle açık denizdeki plajlardaki su sıcaklığı çok daha düşük. Gökçeada, Bozcaada ve Assos bölgesindeki plajlarda su tam anlamıyla ısınmadı. Buna bir de rüzgar deniyle oluşan olumsuzluklar eklenince bu tatil günlerinde vatandaşlar deniz bölgelerini tercih etmiyor.
Saatteki hızı bazen 50 km’yi bulan fırtına nedeniyle vatandaşlar akşamları da yeni ve eski kordonda vakit geçiremiyor. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan Yeni Kordon’da vatandaşlar sandalyelerini alıp kumsalda gece yarısına kadar vakit geçiriyordu. Bu fırtına nedeniyle buraya gelen vatandaş sayısında da azalma yaşandı. Fırtınanın birkaç gün ara verip gelecek hafta tekrar kendini göstereceği belirtiliyor.

Bünyamin Nami Tonka