Şimdi hem ekmeğin fiyatı arttı, buna karşı gramajı düştü. 4 TL’ye satılan ekmekler de sandviç ekmeği gibi kaldı.  
 
Ekonomik krizi her geçen gün derinleşiyor. Enflasyon artışına peş peşe yapılan zamlar da yetişmiyor. Her geçen gün alım gücü düşüyor. Maliyet artışları nedeniyle zam üzerine zam yapılıyor. Vatandaşların en temel gıdası olan ekmek fiyatları da dur durak bilmiyor.

Maliyet artışları nedeniyle yapılan fiyat artışlarında ayrı yöntemler de devreye sokuluyor. Gizli zam denilen gramaj eksiltme işlemi her geçen gün artıyor. Artık deterjandan, çikolatalara, kuru gıdadan içeceklere her alanda hem zam yapılıyor hem de gramaj eksiltiyor.

GRAMAJI DÜŞÜRÜLDÜ FİYATIR ARTIRILDI
Bu yöntemle biri doğrudan diğeri ise gizli olmak üzere yapılan iki zam emekte de uygulanıyor. Çanakkale’de 2021 yılı son döneminde 230 gram ekmek 2.5 TL’den satılırken artan maliyetler nedeni ile fırıncıların gramaj düşürerek fiyatları arttırma talebi kabul edilmiş ve 210 gram ekmek 3TL’den satılmaya başlanmıştı. Yeni yılda ekmek yapımında kullanılan un ’un Rusya- Ukrayna savaşı ile buğday fiyatların çok artması nedeni ile ekmeğe de zam kararı alındı. Fırıncılar yine gramaj düşürerek zam taleplerini ilettiler. Fırıncıların talebi 200 gram ekmeyin 4 TL’den satılması teklifi görüşüldü. Ve bu teklifin kabul edildi.
Günlerdir konuşulan ekmek zammı Çanakkale’de dün başladı. 210 gramı 3 TL olan ekmek gramajı 200’e indirilerek 4 TL’ye çıkartıldı. Dünden itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 4 TL oldu. maliyetlerin artması durumunda fiyatları da artacağı belirtilirken, ekmeğin gramajının düşürülmesi nedeniyle sandviç ekmek gibi kaldığı gözlendi.
 
Mine Yel