Farklı bir etkinliğe imza atan kooperatif proje ile ikinci el eşyaların atıl bir durumdan eğitim kaynağına dönüştürülmesini amaçlıyor.
Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi ve Çanakkale Lions Kulübü’nün desteğiyle 25-26 Haziran 2022 tarihinde Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde 1. Çaput Festivali düzenlendi. Farklı bir etkinliğe imza atan kooperatif proje ile ikinci el eşyaların atıl bir durumdan eğitim kaynağına dönüştürülmesini amaçlıyor. Çaput festivaline eşi Hale Gökhan ile birlikte katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Dayanışmanın ve yardımlaşmanın güzel bir örneğini sergileyen etkinlik için emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ziyaret etmenizi dilerim” dedi.
Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi adına konuşan Bilge Şimşek ve Çanakkale Lions Kulübü adına konuşan Meserret Tansuger Muhtaroglu tüm vatandaşları eğitime destek olmaya davet etti.
“ÜLKEMİZİ TOPARLAMAYA GELİN EĞİTİMDEN BAŞLAYALIM”
Şimşek festivale ilişkin yaptığı açıklamada; “İkinci el ürünlerin eğitim için dönüşmesi bizi çok heyecanlandırdı. Gereksiz tüketim alışkanlıklarının önüne geçmek, atıl durumdaki eşyaları özellikle eğitim için değerlendirmek ve insanların geri dönüşümde farkındalık kazanması için bu yola çıktık.  Hem ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlarda ürün vermiş oluyoruz hem de eğitime katkı sağlıyoruz.   Biz ikinci bir adım olarak Çiçek Dükkânı adı altında internet üzerinden de satış yapacağız. Atıl eşyaları ve bize gelen sıfır bağışları yeniden kazandıracağız. Bir dükkân arayışı içerisindeyiz. Son olarak şunu  söylemek istiyorum.  Eğitimin olmadığı yerde adalet, adaletin olmadığı yerde ekonomi olmaz. Gelin ülkemizi toparlamaya gelin eğitimden başlayalım” dedi.
“ÇİÇEK DÜKKÂNI İSİMLİ HESABIMIZIN TANITILMASI ÇOK ÖNEMLİ. BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN”
Muhtaroglu ise, “Giysiden ev eşyasına çok çeşitli bir yelpazede ürünlerimiz var. Biz Lions Kulübü olarak bu organizasyona katkı sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Eğitim ve çevre uluslararası Lions Kulüplerinin temel görev alanları içerisinde.  Geri dönüşüm kültürü oluşturmak hem de tükettikçe kirlettiğimiz dünya için faydalı ne yapabiliriz, onun çabasındayız.  Geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Birinin kullanmadığı bir eşya başka birinin çok ihtiyacı olan bir eşya olabilir.  Bunu sunarak destek olmak istiyoruz. Bu eşyaların bir ekonomik değeri var, bu değerin eğitime gidecek olmasından dolayı çok mutluyuz. İmece usulü çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Çiçek Dükkanı isimli hesabımızın tanıtılması çok önemli. Bizi sosyal medyada takip edin.  Çevreye, eğitime her zaman duyarlı olalım” dedi.
Dilek Akşen