37. Kiraz Festivali kapsamında,  Lâpseki Belediyesi ve Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Yarışması’nın finali yapıldı. 
Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Lâpseki Kiraz Festivaline bu yıl tarım hayvancılık teması da eklenmişti. Yarışmaya katılan Kadın Çiftçilere tarım, hayvancılık ve gıda konularında sorular yöneltildi. 15 kadın çiftçinin kıyasıya yarıştığı yarışmada son üçe kalan yarışmacılarda Nurgül Özgü birinci oldu. 2. Şerife Ertuğrul olurken, Canan Battal 3.oldu. Yarışmanın sonunda da çiftçilere hediyeleri takdim edildi.
 
Yarışma Jüri üyeleri; Ziraat Mühendisleri Kübra Sarı, Sibel Avcıoğlu ve Ebru Bolat oldu.  15 Temmuz Şehitler Parkı Amfi Tiyatro alanında yapılan yarışmaya Lâpseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Lâpseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt ve annesi, Lâpseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Meslek Yüksek Okulu Müdürü Engin Gür, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve eşi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu katıldılar.
 
Arzu Baladur