Çan Belediyesi meclis toplantısında başkanvekili için  gerçekleştirilen seçim üç turda  tamamlandı.
Belediye başkan vekili seçim toplantısındaki ilk oylamada; CHP'li Harun Arslan 9 oy,  AK Partili Burhan Yıldız 4 oy,  MHP'li Yılmaz Özer 1 oy,  Bağımsız Üye Alpaslan Kürşat Çetin 1 oy aldı.
 Üye tam sayısının çoğunluğuna 3’de 2’sine ulaşılamadığında ilk turda vekil başkan seçilemeyince ikinci tura geçildi
Ancak ikinci turda da değişen bir şey olmadı ve oy sayıları aynı geldi.  4 adaya sandıktan aynı sayıda oy çıkıncı üçündü tura geçilmesine karar verildi.
Üçüncü tur oylaması başlamadan MHP'li Yılmaz Özer ile Bağımsız Üye Alpaslan Kürşat Çetin adaylıktan çekildiklerini bildirdi.
Yapılan oylama sonucunda CHP'li Harun Arslan 9 oy alarak başkanvekilliğine seçildi. AK Partili Burhan Yıldız 6 oy aldı.
 
DEVRALMIŞ OLDUĞUMUZ KOLTUĞU YÜZÜMÜZÜN AKIYLA KENDİSİNE İADE EDECEĞİZ!?
Çan Belediye Meclisinde yapılan seçimde üçüncü tur oylaması sonucunda başkan vekili olarak seçilen CHP'li Harun Arslan, açıklamalarda bulundu.
Seçim sonrası mikrofonu eline alan Arslan bir “15 belediye meclis üyemizin katılımı ile gizli oy kullanılarak bu sonraki görevin tarafımdan yürütülmesi oyla işaretlenerek istenmiştir. Öncellikle oylamaya katılan ve tarafıma teveccüh gösteren CHP’li belediye Meclis üyesi çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yine demokratik bir şekilde oylamaya katılarak kendi hür iradelerini sandığa yansıtan diğer guruplara demokrasinin gereği saygı duyarak teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte biz yine 15 kişi Çan Belediyesi meclis üyeleri olarak burada halkımızın ve belediyemizin menfaatine elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bugünden itibaren daha sıkı birbirimize kenetlenerek Çan’da yapılması gereken işleri birbirimizle istişare ederek, her türlü masaya yatırıp altını üstünü, getirisini götürüsünü konuşarak; yine Çan halkının menfaatini ön planda tutarak belediyemizi, belediye çalışanlarımızı koruyup kollayarak, yasalar çerçevesinde maksimum seviyede belediyemize, Çan’ımıza hizmet edeceğimize dair burada sizlere söz veriyorum. Tabi ki bu süreçte belediye başkan vekili olarak seçildik. Bu süreç belediye başkanımızın yargıdan aklanarak döndüğü güne kadar devam edecek inşallah. Bir gün geldiğinde belediye başkanımızın da tekrar görevinin başına dönerek hepimiz yine aynı gurur ile devralmış olduğumuz koltuğu yüzümüzün akıyla kendisine iade edeceğimizi burada hepimizin huzurunda beyan ediyorum. Ben şahsım Harun Arslan olarak gece gündüz demeden bilgimle belediye meclis üyelerimle, siyasi büyüklerimle burada ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Belediyemizin kapıları, telefonlarımız 24 saat her daim açık. Çan’ımıza ve hepimize hayırlı uğurlu olsun.”
Mine Yel