Açıklamada zaman ve gün şartların belirtilmemesi vatandaşların kafasında soru işaretleri doğurdu. Bunun üzerine Çardak- Gelibolu arasındaki feribot seferleri durdu. Lâpseki- Gelibolu hattındaki feribot seferleri ise devam ediyor. Eğitim Öğretim döneminin tamamlanması ve yaz tatilinin başlaması ile birlikte feribot yoğunluğu oluşacağını dile getiren kesim,  kararın, tatile çıkacakları köprüye yönlendirmek için alındığını dile getirdi. Özellikle yaz aylarında Çardak Beldesine kadar uzanan feribot kuyruklarını eriten ve boğaz hattında tekelleşen GESTAŞ’ın tek rakibi olan GEL-ÇAR’ın iskelesinin kapatılması ile GESTAŞ tekel oldu. Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlar, yakın zamanda yeni zamlarla birlikte herkesin köprü kullanımına mecbur bırakılacağını konuşuyor.
 
Özellikle yaz aylarında Çardak Beldesine kadar uzanan feribot kuyruklarını eriten ve boğaz hattında tekelleşen GESTAŞ’ın tek rakibi olan GEL-ÇAR’a ait Çardak İskelesi kullanım izninin dolması gerekçesi ile  kullanıma kapatıldı. 
GESTAŞ ARTIK TEKEL!
Önceki yıllarda Kilitbahir ve Eceabat iskelelerindeki özel şahıslara ait feribotları satın alarak boğazlar hattında tekelleşme sürecinde adım adım ilerleyen GESTAŞ,  daha sonra Çardak hattındaki 6 özel feribotun üçünü satın alarak hedeflerine daha da yaklaştı. Son hamle ile tamamen tekel oldu.
VATANDAŞIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ VAR
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firmasından yapılan açıklamada, Çardak Feribot İskelesi’nin kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatıldığı bildirildi.Bu nedenle, Çardak- Gelibolu hattındaki feribot seferleri durdu. Lapseki- Gelibolu hattındaki feribot seferleri ise devam ediyor.
GESTAŞ internet sitesinden bir duyuru yaparak Çardak İskelesi'nin kullanım izninin sona erdiğini, Gelibolu'dan gerçekleşecek seferlerin Lâpseki’ye yapılacağını duyurdu.  Açıklamada zaman ve gün  şartların belirtilmemesi vatandaşların kafasında soru işaretleri doğurdu.
Duyuruda şu ifadelere yer verildi. "Gelibolu-Çardak Hattı yolcularının dikkatine! Çardak Feribot İskelesi, kullanım izninin sona ermesi nedeniyle, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından kullanıma kapatılmıştır. Gelibolu İskelesi'nden gerçekleştirilen tüm seferlerimiz, Lapseki'ye yapılmaktadır. Anadolu yakasından Boğazı geçişte ise, Çardak İskelesi'nden seferler yapılamamakta, tek geçiş noktası olarak Lapseki İskelesi kullanılmaktadır. "
YENİ ZAMLAR YOLDA MI?
Eğitim Öğretim döneminin tamamlanması ve yaz tatilinin başlaması ile birlikte feribot yoğunluğu oluşacağını dile getiren kesim,  kararın, tatile çıkacakları köprüye yönlendirmek için alındığını dile getirdi. Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlar, yakın zamanda yeni zamlarla birlikte herkesin köprü kullanımına mecbur bırakılacağını konuşuyor.

Dilek Akşen