Pandemi nedeniyle iptal edilen buradaki organizasyon, yasakların kalmasına rağmen ÇOMÜ bu yıl da stadyumdaki törenleri yapmayacak. Mezuniyet törenleri fakülteler ve bölümler ayrı ayrı değişik mekanlarda yapacak. İlk mezuniyet törenleri de bu Cuma başlıyor.

Bu yılki eğitim ve öğretimin de sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Çanakkale nüfusunun büyük bölümünü oluşturan ÇOMÜ’de yı sonu finallerinin bir kısmı biterken, bir kısmı da bu hafta Cuma günü sona eriyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu zamanlarda mezun olacak öğrencileri mezuniyet törenleri heyecanı sarıyor.

ÇOMÜ her yıl toplu halde stadyumda törenler hazırlıyordu. Öğrenci ailelerinin de katıldığı kalabalık bir tören düzenleniyordu. Son yıllarda ÇOMÜ’nün stadyumdaki törenleri birçok pankart ve tartışmalarla gündeme geliyordu. Pandemi ile beraber stadyumdaki törenlere son vermişti. En son tören 2018-2019 Akademik Yılı’nda yapılmıştı. Daha sonraki dönemde yine pandemi nedeniyle törenler yapılmadı. Mezuniyet törenleri daha çok dijital ortama gerçekleşti. Öğrenciler video konferans sistemi ile törenlere katılmıştı.

BU YIL DA YAPILAMAYACAK
Pandeminin bitmesi ile beraber stadyumdaki törenlerin tekrar başlayacağı bekleniyordu. ÇOMü’de alınan bilgilere göre; stadyumdaki törenlerin bu yıl da yapılmayacağı yönünde. Toplu mezuniyet töreni yapılmayacağı için fakülteler ve bölümler kendi organizasyonları kendileri yapmak için çalışmalar başladı.

İlk mezuniyet töreni 10 Haziran’da başlıyor. Gökçeada MYO Gökçeada Amfi Tiyatro’da yapacak. Biga MYO’da 10 Haziran’da Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde mezuniyetlerini kutlayacak. Aynı tarihte Deniz Teknolojileri MYO Troya Kültür Merkezi’nde, Ezine MYO Ezine Kültür Merkezi’nde tören düzenleyecek. 11 Haziran’da Gelibolu MYO, eğitimin verildiği kampüste, 13 Haziran’da Yenice MYO bir otelde, 15 Haziran’da Ayvacık MYO Ayvacık Spor Salonu’nda, 16 Haziran’da  Çanakkale Sosyal Bilimler MYO ve Çanakkale Teknik Bilimler MYO İçdaş kongre merkezinde, 23 Haziran’da Çanakkale Sağlık Hizmetleri MYO İÇDAŞ kongre merkezinde, Lapseki MYO Ezineli Yahya Çavuş Yerleşkesi’nde, 28 Haziran’da Biga İİBF yerleşkede, Biga  Uygulamalı Bilimler Fakültesi ise Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde mezuniyetlerini kutlayacaklar.

Bünyamin Nami Tonka