2-5 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenen Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
 
Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, festival kapsamında şehre gelen usta, şef ve gurmelerin yanı sıra kent sakinlerinin katılımıyla Milli Kuvvetler Caddesi önünden başlayan yürüyüş, Kızılay Caddesi'nde sonra erdi.Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan Şıldak, gastronomi alanında Balıkesir'in gücünü göstermek istediklerini söyledi.
Balıkesir'in festivalle "artık sahada ben de varım" dediğini dile getiren Şıldak, "Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun." ifadesini kullandı.
 
Yılmaz da kentin zenginliğini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istediklerini vurgulayarak " Şehrimizin her bir karışından bereket fışkırıyor. Endemik bitkilerden zeytine, ayçiçeğinden susamına, baharatlarından balına kadar her şey yetişiyor. Balıkesir, 365 gün misafirlerini bekliyor." diye konuştu.
Festival kapsamında; 30 çeşit ürünüyle hem göze hem de damağa hitap eden Balıkesir Kahvaltısının yanında yemek şovları, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri sahne performansı ve konserler ile yöresel ürünlerin tadımı da yapılıyor.
 
Festival ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın "Marka Şehir Balıkesir" projesiyle güçlerini birleştirerek hayata geçirdiği çalışmalardan biri olan "Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali”ne paydaşlarımız ile heyet olarak katılım sağladık. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bursa Ticaret Borsası Başkanımız Özer Matlı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanımız Ersin Erdoğmuş ve paydaşlarımız ile festival kapsamında stant açan Üyemiz Sezers Oliva firmamızı ve Kemallı köyü Kadın Kooperatifimizin standlarını ziyaret ederek başarılar diledik. Çanakkale standımızda Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneğimizin ustaları Osman Demirci, Recep Oral ve şefleri ile meşhur sardalye balığımızı konuklarımıza ikram ettik. Üretimin satışa dönüşmesinde fuarların, festivallerin sahip olduğu önemi artık tüm dünya kabul etmiş durumda. Balıkesir Kahvaltı Festivali de Şehrin yöresel ürünlerinin tanıtımlarının sağlanarak ekonomik getirilerinin artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi ile gastronomi turizmine katkı sağlamaktadır. Hayırlı olmasını diliyor ve emek veren katkı sunan herkesi tebrik ediyorum” dedi.
 
Uluslararası Balıkesir kahvaltı Festivalinde Çanakkale heyetinde Borsa Başkanı Üzen ile birlikte Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Adnan Şimşek, ÇOMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Ferah Özkök, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Human 17 Derneği Başkanı Hasan Naci Efendi, Çanakkale Aşçılar Derneğinden Şefler Emin Taşkın ve Okan Yüksel, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Ticaret Borsası temsilcisi Atiye Laçin, Ezine Tarım İlçe Müdürü İsmail Bilir, S.S.Geyikli Koop. Başkanı Tayfur Can ile Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver yer aldı.
 
Haber Merkezi