GESTAŞ’ın her yaz aylarında Çanakkale-Bozcaada arasında seferler yapan Conkbayırı isimli deniz otobüsünün satıldığı belirtildi. Deniz otobüsünün satılması ile bu yıl Bozcaada’ya seferler yapılmayacağı ifade ediliyor.
 
Tamamı Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ, kötü yönetim ve plansız yatırımlar nedeniyle maddi sorunlar yaşadığı bilinen bir gerçek. 1915 Çanakkale Köprüsü hesaba katılmadan alınan eski 8 gemiden sonra borçlar daha da birikti. Daha önce kasası dolu olan GESTAŞ, kasa boşalınca İl Genel Meclisi’nin kapısına giderek borçlanma yetkisi istedi. Daha önce CHP’nin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisi’nde bu yetkiyi alamayan GESTAŞ, Nejat Önder’in CHP’den AK Parti’ye geçmesi ile çoğunluk AK Parti’ye geçince bu yetkiyi aldı.

BODRUM’A SATILDI
Burada borçlanma yetkisi almasına rağmen deniz otobüsü de satıldığı öğrenildi. Her yıl yaz aylarında Çanakkale'den Bozcaada'ya haftanın 4 günü sefer gidip gelen "Conkbayırı" isimli deniz otobüsü satılınca bu hattın da yazın açılmayacağı belirtiliyor. Filosunda 21 gemi bulunan GESTAŞ’ın deniz otobüsünü satması ile bu sayının 20’ye düştü. Deniz otobüsünün Muğla’nın ünlü tatil yeri Bodrum’a satıldığı belirtiliyor.

Mehmet Güler