Yeni Kordonda kalabalık içine dalan köpek sürüsünün vatandaşları rahatsız etmesi ve zarar vermesinin ardında yaptığımız haberin tartışması devam ediyor. Birçok vatandaşlar bu alanın vatandaşlara ait olduğunu belirterek, köpeklerin bu alana sokulmamasını istiyor. Bazı vatandaşlar ise köpekleri savunup vatandaşları suçladı.
 
Çanakkale’de köpek sürülerinin sorunu devam ediyor. Esenler, Barbaros, Güzelyalı, Yeni Kordon, Dardanos bölgelerinde sokak köpekleri adeta çeteleşmiş durumda. Grup halinde dolaşan köpekler sık sık çocuklara, kadınlara saldırıyor. Şimdiye kadar bir çok kişi yaralandı. Bu konuda yapılan tüm haberlere ve şikayetlere rağmen sorun devam ediyor. Köpekler toplanmadığı için vatandaşlar bu sorunu yaşıyor.

KALABALIĞIN İÇİNE DALIYORLAR
 
Uzun kış aylarından sonra havalar iyice ısınmaya başladı. Havalar ısınınca Çanakkaleliler kendilerini kordonlara atarlar. Kışın eski kordon daha yoğun olurken, yazın ise Yeni Kordon daha kalabalık oluyor. Kordonun birinci etabı, ikinci etabı ve son yapılan üçüncü etabı adeta tıklık tıklım doluyor.
Doluluk oranı bu yıl çok daha fazla. Bunun en büyük sebebi ise ekonomik kriz. Öğrenciler, aileler, yabancılar hepsi buraya geliyor. Kordonun hem kum üzerindeki bölümü, hem Barış Kafes’nin olduğu çim bölge ve son yapılan Karina Akvaryum’un olduğu yeni bölgede akşamları adım atacak yer yok.
Bu bölgenin bu yıl kat kat kalabalıklaşmasının sebebinin başında ekonomik kriz geliyor. Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar mekanlar yerine burada vakit geçiriyor. Özellikle öğrencilerin büyük bölümü buraya gelmesi ile kalabalık kat kat artıyor. Daha önceki yıllarda mekanlara giden vatandaşlar, alım gücü düşünce mekanlara gidemiyor. Kamp sandalyesini alıp buraya geliyor. Aynı şekilde öğrenciler de mekanlara gidemediği için içeceğini alıp buraya geliyor. Durumu böyle olunca bu bölge tıklık tıklım doldu.
Buraya gelen vatandaşların kimisi sohbet ediyor, kimisi ailesi ile yemek yiyor, kimileri ise topla oynuyor. Bölge belli bir saate adeta festival alanına dönüşüyor. Bu güzel ortamı bozan ise köpek sürüleri. Artık Çanakkale’de sayıları gittikçe artan ve vatandaşlara saldıran köpek sürüleri, yeni kordonda da kendilerini gösteriyor. Sık sık alanda köpek saldırısı nedeniyle çığlıklar yükseliyor. Köpek saldırısı nedeniyle vatandaşlar tepki gösteriyor. Saldıran köpeklere tepki gösteren ile köpekleri savunanlar arasında da tartışma çıkıyor. Vatandaşlar, bu ortamı bozan köpek sürüsünün neden toplatılmadığını yüksek sesle dile getiriyor.
TARTIŞMA DEVAM EDİYOR
Yaptığımız bu haberin ardından birçok vatandaş haberi paylaşarak tartışma başlattı. Haberin altına yorun yapanların çoğu bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu alanın insanlara ait olduğunu köpek sürülerinin burada dolaşması vatandaşları korkuttuğunu söyledi. Buna karşılık bazı vatandaşlar ise köpekleri savunarak vatandaşları suçlaması dikkat çekti. İşte o yorumlar
 
Sevda8321 -  Biri demiski hayvanların alanini gasp ettik,neresiydi hayvanların alanı soyiermisiniz?hayvanların alanı ormandir şehir içi değildir,o zaman ayı da gelsin kurtta gelsin,her yer hayvanların alaniysa biz nerede yaşayalım? O parçalanan çocukların vebalinde boğulun insallah
Buğra8320 Tamamının itlaf edilmesi gerekir. İzmirliler: üç beş tane ruh hastasını dünyada kabul görmüş doğrulara ikna etmek için değerli vaktinizi harcamayın. Devlete baskı yapın,hala sorun çözülmüyorsa kendi çözümünüzü uygulayın. İsterseniz 1 gecede çözersiniz bu sorunu.
Ahmet yavuz8318  Başıboş köpeklerin huzuru bozmadığını söyleyen değişikler hemen yoruma gelmişler.Başıboş köpekler bozmuyorda kim bozuyor yeter artık rahatsız olan insanlar ıdüşünün siz seviyorsunuz diye kimse katlanmak zorunda değil
N.A8317  'Sık sık köpek saldırısı yüzünden yükselen çığlıkları' bizim kulaklarımız da işitebilse keşke arzu hanım.
Ebru Evran8316  Böyle bir şey yok, o hayvanlar yabancı köpek gördüğünde veya korkan bi insan veya ona hoşlanmadığı bir şeyi yapan insan olduğunda havlayabilir. Bunu saldırıyor olarak göstermeyiniz lütfen. Çok korkulan köpeklerin bile yanına gidip seviyorum hiç havlamıyor bile. Bütün hayvanlar yüksek frekanslıdır, bizim de frekansımızı yükseltirler. Onları bizden ayırmak isteyenlere inanmayın lütfen
Ethem8315 -yeni kordonda köpek değil insan terörü var, geçenlerde kordon neden kapatıldı, neden kuşak çekildi? saçma sapan haber yapıyorsunuz? bu haberi yapan kişi çanakkale de yaşamıyordur…
Aysel8314 - Yok artık. Hayvanların alanını gasp edelim. Sonrada şikayet edelim. Vallahi biz yarattık bu dünyayı her yer biz insanoğluna ait öyle değilmi.
Kaderrr8313 - Aaaaa gerçekten başı boş köpekler mı huzur bozuyor polisler sabaha kadar kavga eden köpeklere müdahale etmek için mi yenikordon da dolaşıyor içip içip milletin arabalarına çimlerin üzerine denize köpekler mı işeyip kusuyor? O bira ku kutularını sigara izmaritlerini çekirdek kabuklarını falan da köpekler atıyordur. Yapmayın artık yaa varmı insandan çok huzur bozan bu dünya da ????????
 
Arzu Baladur